Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η mytaxi εξαγοράζει την ρουμανική CleverTaxi για 10 εκατ. ευρώ

Την στρατηγική της επέκτασης στην Ευρώπη μέσω εξαγορών ακολουθεί η mytaxi της Daimler μια και μετά το TaxiBeat μπαίνει στη ρουμανική αγορά ταξί-σε-app εξαγοράζοντας την Clever Tech, την εταιρεία – διαχειριστή του app Clever Taxi για 10 εκατ. ευρώ.

H Clever Taxi ιδρύθηκε το 2010 από τους Mihai Rotaru (εικονιζόμενος στη φωτογραφία) και Alexandru Dumitru, λειτουργεί σε είκοσι μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας και έχει 17.000 εγγεγραμμένους οδηγούς ταξί και περίπου 600.000 εγγεγραμμένους πελάτες. Από το 2010, η Clever Taxi έχει προσφέρει πάνω από 40 εκατομμύρια μετακινήσεις στη Ρουμανία, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη εφαρμογή κλήσης και κράτησης ταξί στη Ρουμανία. Προς το παρόν, το brand Clever Taxi θα συνεχίσει να υπάρχει.

Ξεκινώντας το 2009, το mytaxi ήταν από τις πρώτες εφαρμογές στον κόσμο που επέτρεπε την άμεση σύνδεση μεταξύ των χρηστών ταξί και των οδηγών ταξί. Η εφαρμογή MyTaxi έχει ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια λήψεις, με περισσότερους από 120.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε περισσότερες από 70 πόλεις δέκα – και σύντομα έντεκα – ευρωπαϊκών χωρών, η mytaxi είναι πρωτοπόρος στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί. Η Ρουμανία θα γίνει η ενδέκατη χώρα στην Ευρώπη στην οποία λειτουργεί το mytaxi.

Το MyTaxi εξαγόρασε το Taxibeat για 40 εκατ. ευρώ

Ο Andrew Pinnington, Διευθύνων Σύμβουλος της mytaxi, δήλωσε: «Με χαρά καλωσορίζουμε την Clever Taxi στην οικογένεια της mytaxi. Ως η πρώτη εφαρμογή ταξί στη Ρουμανία με 17.000 οδηγούς και 600.000 πελάτες, η Clever Taxi είναι το ιδανικό ταίρι για την mytaxi. Αυτή η τελευταία εξαγορά υπογραμμίζει τις φιλοδοξίες μας στην ανάπτυξη και την αύξηση της αστικής κινητικότητας στην Ευρώπη. Είναι ένα ακόμη βήμα για να καταστήσουμε την mytaxi τον μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο αγαπημένο πάροχο ταξί στην Ευρώπη, παρέχοντας καθημερινή μαγεία σε εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή».

Ο Klaus Entenmann, Daimler Financial Services, σχολίασε: «Η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της συνεισφοράς μας στον τομέα των μεταφορών και η οργανική και δυναμική Ευρωπαϊκή επέκτασή της παραμένει ένας στρατηγικός ακρογωνιαίος λίθος που θα φέρει την μετακίνηση στα χέρια σας».

Ο Mihai Rotaru, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Clever Taxi, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που προσχωρήσαμε στην mytaxi, καθώς αυτή η εξαγορά θα μας επιτρέψει να εκπληρώσουμε το κοινό μας όραμά για την αγορά μεταφορών. Από το 2010, η Clever Taxi έχει πρωτοπορήσει στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κινούνται στις πόλεις της Ρουμανίας. Η mytaxi είναι ο ιδανικός συνεργάτης για εμάς, διότι δεσμευόμαστε αμφότεροι να επενδύσουμε στις τοπικές αγορές και να παρέχουμε την ασφαλέστερη, πιο αξιόπιστη και νόμιμη μορφή εξουσιοδοτημένων μεταφορών και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κυκλοφορούν στις πόλεις τους πιο ελεύθερα μέσω προηγμένων λύσεων μετακίνησης. Αναμένουμε με ανυπομονησία να συνεργαστούμε με την ομάδα για να αναπτύξουμε περαιτέρω καινοτόμες λύσεις μετακίνησης τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες.

«Σκοπεύουμε επίσης να αναπτύξουμε ένα τοπικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στο Βουκουρέστι για να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις μετακίνησης παγκοσμίως και ως εκ τούτου προσλαμβάνουμε προσωπικό για όλους τους άξονες των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις