Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft επενδύει στην νορβηγική εκπαιδευτική πλατφόρμα γνώσεων Kahoot

Η Kahoot, μια online εκπαιδευτική πλατφόρμα η οποία επιτρέπει σε δασκάλους να δημιουργήσουν παιχνίδια γνώσεων για τις τάξεις τους ανακοίνωσε το κλείσιμο του πρώτου γύρου χρηματοδότησης στα 20 εκατ. δολ. με τους προηγούμενους επενδυτές να συμμετέχουν και σε αυτόν τον γύρο.

Ο γύρος χρηματοδότησης είχε ξεκινήσει τον προηγούμενο Σεπτέμβριο με 10 εκατ. δολ., με την Microsoft Ventures να ηγείται, με τα πρόσθετα 10 εκατ. να προέρχονται από ιδιώτες επενδυτές αλλά και την Microsoft.

H Kahoot ιδρύθηκε το 2011 στο Όσλο, εξαπλώθηκε ταχύτατα στις τάξεις της Ευρώπης και τώρα επεκτείνεται ραγδαια και στις Η.Π.Α., με πάνω από 1 δισ. παίκτες να έχουν κάνει χρήση της πλατφόρμας μέχρι σήμερα ενώ έχει πάνω από 50 εκατ. χρήστες τον μήνα.

Ο δάσκαλος μπορεί να φτιάξει παιχνίδια γνώσεων και να τα προβάλει στον πίνακα μέσω προβολέα και η τάξη να απαντάει μέσω των κινητών τηλεφώνων ή tablets. Η διαθέσιμη δημόσια βιβλιοθήκη ερωτήσεων γνώσεων έχει πάνω από 20 εκατ. παιχνίδια.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας και την δημιουργία νέων προϊόντων, όπως για παράδειγμα την δημιουργία ασκήσεων και εργασιών για το σπίτι από τους δασκάλους και καθηγητές και την αποστολή τους στους μαθητές μέσω υπολογιστή ή φορητής συσκευής.

Να υπενθυμίσουμε ότι και το Quizdom έχει ήδη μπει στην εκπαιδευτική αγορά και προτίθεται να επεκτείνει τα σχετικά προϊόντα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις