Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Softbank με τα 93 δισ. δολ. στη τράπεζα “ποντάρει” στα taxi apps

Η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Softbank αν και δεν έπιασε τον στόχο των 100 δισ. δολ. του Vision Fund, ωστόσο με τη βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας έχει διαθέσιμα 93 δισ. δολ για επενδύσεις, ένα τεράστιο ποσό για το χώρο των VCs.

Μερικές μέρες πριν ανακοινώθηκε ένας τεράστιος χρηματοδοτικός γύρος για την Grab, μια ανταγωνιστική του Uber υπηρεσία στην Νοτιο-Ανατολική Ασία, 2 δισ. δολ., από την Κινεζική Didi Chuxing, την εταιρεία που νίκησε την Uber στην Κίνα, και την Softbank. H αξία της Grab “εκτινάχθηκε” πάνω από τα 6 δισ. δολ. ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο στον προηγούμενο χρηματοδοτικό γύρο των 750 εκατ. δολ. η αξία της ήταν 3 δισ. δολ.

Η Grab λειτουργεί σε 36 πόλεις στην Ν.Α. Ασία, έχει πάνω απο 50 εκατ. χρήστες στην εφαρμογή της και πάνω από 1 εκατ. οδηγούς. Στην περιοχή δραστηριοποιείται η Uber αλλά και η Go-Jek στην Ινδονησία η οποία τα πάει πολύ καλά. Το 2017 η Softbank επίσης έχει επενδύσει και στη Didi Chuxing στον μεγάλο γύρο των 5,5 δισ. δολ. που ολοκληρώθηκε πρόσφατα ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο επένδυσε 330 εκατ. δολ. στην Ινδική Ola.

Και το Uber στο “στόχαστρο” της Softbank

Πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την Wall Street Journal αναφέρουν ότι η Softbank είναι σε συζητήσεις με την Uber για να αποκτήσει μετοχικό μερίδιο, με την Benchmark, υπάρχοντα επενδυτή της Uberνα είναι διατεθειμένη να πουλήσει ένα μέρος των μετοχών της στην Softbank με υψηλό τίμημα. Οι συνομιλίες έχουν παγώσει με την αποχώρηση του Travis Kalanick τον περασμένο Ιούνιο και αναμένεται να αρχίσουν πάλι με την τοποθέτηση του νέου CEO.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις