Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To PayPal επενδύει 4 εκατ. λίρες στην Startup αύξησης πωλήσεων online Cloud IQ

Ένα μεγάλο ποσοστό πωλήσεων σε e-shops δεν ολοκληρώνεται την τελευταία στιγμή με τους αγοραστές να εγκαταλείπουν το καλάθι αγορών τους. Αν και υπάρχουν πολλά εργαλεία που υποστηρίζουν τις πωλήσεις online ωστόσο φαίνεται ότι η αγγλική Startup Cloud IQ κάνει καλή δουλειά.

H Cloud IQ ιδρύθηκε το 2012 και έχει να επιδείξει σημαντική ανάπτυξη πωλήσεων αλλά και επενδύσεων. Χρησιμοποιεί ανάλυση μεγάλων δεδομένων και Τεχνητή Νοημοσύνη για να καταλάβει τη συμπεριφορά κάθε υποψήφιου αγοραστή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο e-shop και ενεργοποιεί αυτόματα τα κατάλληλα εργαλεία έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί αλλά και επαναληφθεί η πώληση χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποια αλλαγή στον δικτυακό τόπο.

Τον περασμένο Μάρτιο η Cloud IQ ανακοίνωσε χρηματοδότηση Α’ Γύρου 4 εκατ. λιρών από τα VCs Nauta Capital, Finance Wales και Juno Capital και μόλις ανακοίνωσε πρόσθετη χρηματοδότηση 4 εκατ. λιρών από το PayPal.

Πέρα από τη χρηματοδότηση το PayPal θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Cloud IQ στους πελάτες του έτσι ώστε να προσφέρει άλλο ένα εργαλείο αύξηση των πωλήσεων online.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις