Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 500 χιλ. ευρώ στην InPlayer από την Π.Γ.Δ.Μ.

Η InPlayer ιδρύθηκε το 2010 έχει γραφεία στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη αλλά ξεκίνησε από τα Σκόπια. Ασχολείται με την εμπορική εκμετάλλευση video online, περιεχομένου αλλά και ζωντανών εκδηλώσεων, δίνοντας την ευχέρεια στους δημιουργούς να βγάλουν χρήματα από το εκάστοτε περιεχόμενο με χρήση της πλατφόρμας της Startup.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου η εταιρεία έχει 35 άτομα προσωπικό το οποίο αναμένεται να διπλασιαστεί μέσα στο επόμενο έτος μια και η InPlayer επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο, έχοντας παρουσία αυτή τη στιγμή σε 24 χώρες. Η ομάδα ανάπτυξης της υπηρεσίας βρίσκεται στα Σκόπια και με τη νέα επένδυση από την South Central Ventures θα επεκταθεί.

Οι αγορές που δραστηριοποιείται η InPlayer είναι ταχέως αναπτυσσόμενες με το Video Streaming από μόνο του να δημιουργεί τζίρους 3,29 δισ. δολ. το 2016 και αναμένεται να φτάσουν τα 7 δισ. δολ. το 2021.

Η South Central Ventures επένδυσε 500 χιλ. ευρώ στην InPlayer, με το συνολικό της κεφάλαιο να αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ. Η SCV δραστηριοποιείται στην Κροατία, τη Σερβία και την Π.Γ.Δ.Μ και επενδύει σε όλη τη περιοχή των Βαλκανίων σε Startups αρχικού σταδίου αλλά και σε Scaleups έως 1,5 εκατ. ευρώ. Η επένδυση στην InPlayer είναι η ένατη επένδυση μέχρι σήμερα της SVC.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις