Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αποστολή χρημάτων μέσω Transferwise και Apple Pay

Οι ανακατατάξεις και οι εξελίξεις είναι καθημερινές στο χώρο του FinTech όχι μόνο στις μικρές Startups αλλά και στους μεγάλους παίκτες με την Apple να είναι εξαιρετικά δραστήρια τους τελευταίους μήνες (δείτε εδώ και εδώ).

Πλέον οι χρήστες Apple Pay θα μπορούν να στείλουν χρήματα σε άλλους χρήστες μέσω Transferwise.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες Apple Pay δεν θα χρειαστεί να χρεώσουν την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τους ή τον τραπεζικό τους λογαριασμό για να στείλουν χρήματα σε άλλους χρήστες αλλά αυτό θα μπορεί να γίνει απευθείας μέσω του λογαριασμού Apple Pay κάνοντας την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και μειώνοντας τους όποιους κινδύνους με την χρήση της κάρτας αλλά και αυξάνοντας την κίνηση στο δίκτυο της TransferWise.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα λειτουργεί από το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο με το 10% των συναλλαγών της TransferWise εκεί να γίνονται μέσω Apple Pay. Πλέον είναι διαθέσιμη στην μεγάλη αγορά των Η.Π.Α. και στις: Αυστραλία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η TransferWise είναι μια από τις πιο καλά χρηματοδοτημένες FinTech με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και διαχειρίζεται 1 δισ. ευρώ το μήνα σε 720 διαδρομές νομισμάτων σε όλο τον κόσμο.

Η Apple προετοιμάζει αντίστοιχη υπηρεσία στο iMessage στο iOS 11, και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν αυτή θα υλοποιηθεί αυτόνομα ή σε συνεργασία με την Transfrwise.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις