Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Goldman Sachs στρέφεται στη λιανική τραπεζική μέσω FinTech

Όλα δείχνουν ότι οι επενδυτικές επιλογές της Goldman Sachs δεν πηγαίνουν πολύ καλά τον τελευταίο καιρό μια και η μεγάλη επενδυτική τράπεζα προτίθεται να χρησιμοποιήσει πιο εντατικά την ιδιότητά της σαν τράπεζα χορήγησης δανείων μέσω των καταθέσεων.

Σύμφωνα με το Finimize, στις αρχές του 2016 η Goldman Sachs έκανε δυο εξαγορές: απέκτησε την τραπεζική πλατφόρμα καταθέσεων online της GE Capital Bank μαζί με 16 δισ. δολάρια καταθέσεων και την FinTech Honest Dollar η οποία προσφέρει συνταξιοδοτικά προγράμματα για 45 εκατομμύρια Αμερικανούς που είναι εκτός της ιδιωτικής συνταξιοδοτικής κάλυψης από τους εργοδότες τους.

Πριν ένα χρόνο η Goldman Sachs “έβγαλε” στην αγορά των ΗΠΑ την πλατφόρμα δανεισμού MarcusΠροσφέρει προσωπικά δάνεια 3.500 – 30.000 δολ. χωρίς κάποια εξασφάλιση, με περίοδο εξόφλησης 36 έως 72 μήνες και επιτόκιο από 7 έως 24%, ανάλογα την πιστοληπτικό προφίλ κάθε αιτούντα. Μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας η Marcus έχει χορηγήσει πάνω από 1 δισ. δάνεια στις ΗΠΑ πάντα.

Marcus

Αρχές του 2018 η υπηρεσία Marcus θα προσφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο υπηρεσίες καταθέσεων και δανείων, γινόμενη μια FinTech τράπεζα. Σύμφωνα με το Finextra και άλλες μεγάλες τράπεζες, όπως οι RBS και Santander, έχουν δημιουργήσει αυτόνομες ψηφιακές τράπεζες για να χτυπήσουν τις δεκάδες FinTech που ήδη λειτουργούν σε όλη την Ευρώπη.

Βέβαια έχει ένα ενδιαφέρον το γεγονός ότι στις πληροφοριακές σελίδες της ψηφιακής τράπεζας Marcus αναφέρονται όλα τα σημεία που τη διαφοροποιούν από τις δυσκίνητες, ανελαστικές και ακριβές παραδοσιακές τράπεζες… Τράπεζες οι οποίες όλα δείχνουν ότι αντιδρούν στην «επέλαση» των FinTechs παρουσιάζοντας τραπεζικές υπηρεσίες με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις