Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Deliveroo σήκωσε άλλα 385 εκατ. δολ. με αξία 2 δισ. δολ.!

Η Deliveroo είναι ένας μεγάλος παίκτης στο χώρο της παράδοσης φαγητού από μεγάλα και μικρά εστιατόρια και μόλις σήκωσε 385 εκατ. δολ. με την αξία της να εκτοξεύεται στα 2 δισ. δολ. κάτι που την κάνει την Startup με την μεγαλύτερη αξία στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Η Deliveroo προσφέρει το δικό της σύστημα παράδοσης των φαγητών στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας και καλύπτει 150 πόλεις σε δώδεκα χώρες. Ιδρύθηκε το 2013 από έναν πρώην τραπεζικό και προσφέρει ένα App επιλογής φαγητών από συνεργαζόμενα εστιατόρια.

Τα έσοδα της εταιρείας άγγιξαν τα 129 εκατ. λίρες το 2016 αλλά ακόμα λειτουργεί με ζημιές. Η συνολική χρηματοδότηση της Deliveroo έχει φτάσει τα 857 εκατ. δολ. με τον συγκεκριμένο να γύρο να καλύπτεται από funds όπως η Fidelity και η T. Rowe Price.

Ένας από τους ανταγωνιστές της είναι η Uber και θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να επεκταθεί σε νέες αγορές αλλά και να δημιουργήσει κατά τόπους τις δικές της κουζίνες για να επεκταθεί ακόμα πιο γρήγορα γεωγραφικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις