Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Ιαπωνική Recruit εξαγοράζει την Glassdoor για 1,2 δισ. δολ.

Η ιαπωνική εταιρεία εύρεσης προσωπικού, Recruit εξαγόρασε την Glassdoor για 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια με στόχο την άμεση πρόσβαση στην μεγάλη αγορά των ΗΠΑ.

Η Glassdoor διαθέτει μια τεράστια βάση δεδομένων με κριτικές και μισθολογικές πληροφορίες για περίπου 800.000 εταιρείες που δημιουργούν 59 εκατομμύρια επισκέψεις το μήνα. Η εταιρεία έχει σηκώσει 202 εκατομμύρια δολάρια με αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο πλαίσιο ενός γύρου 40 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016. Τα VCs που την έχουν υποστηρίξει περιλαμβάνουν τα T. Rowe Price, Battery Ventures και Sutter Hill Ventures.

Η πώληση είναι άλλη μια επιτυχία του Serial Entrepreneur Rich Barton, ο οποίος ίδρυσε τη Glassdoor με τον Robert Hohman και τον Tim Besse το 2007. Ο Barton προηγουμένως είχε ιδρύσει την Expedia – η οποία εξαγοράστηκε από την Microsoft το 1999 – και την Zillow η οποία έκανε Exit το 2011.

Η Recruit, η οποία ιδρύθηκε το 1960, έχει ολοκληρώσει 17 συμφωνίες εξαγορών από την αρχή του 2007, σύμφωνα με το PitchBook, σχεδόν το 60% των οποίων σημειώθηκε στον υποτομέα των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού.  Η Recruit σχεδιάζει να λειτουργήσει την Glassdoor ως ξεχωριστή μονάδα υπό τον σημερινό CEO Hohman.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις