Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SoftBank, Naspers & eBay οι μεγάλοι κερδισμένοι από την εξαγορά της Flipkart

Μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία της Walmart, αλλά και γενικά στο χώρο των εταιρειών με χρηματοδότηση VC, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με το ποσό να αγγίζει τα 16 δισ. δολ.

Μετά από μήνες εικασιών η συμφωνία μεταξύ της Walmart και της Flipkart είναι γεγονός με τον μεγάλο λιανέμπορο στις Η.Π.Α. να αποκτά ποσοστό 77% στην ινδική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου μαζί με άλλους συν-επενδυτές.
Σύμφωνα με το Pitchbook η τιμή της εξαγοράς θα την καταστήσει όπως προαναφέραμε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Walmart, ξεπερνώντας κατά πολύ την εξαγορά της Jet.com ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

Η SoftBank είχε επενδύσει στην Flipkart και αναμένεται να πάρει 4 δισ. δολ. μετά την επένδυση 2,5 δισ. δολ. πέρυσι, καθόλου άσχημα θα λέγαμε! Η Naspers θα πουλήσει το μερίδιό της 11,2% για 2,2 δισ. δολ. μετά την αρχική επένδυση 616 εκατομμυρίων δολαρίων το 2012. Και το eBay θα πωλήσει επίσης τις μετοχές του στην Walmart αποκομίζοντας κέρδη 1,1 δισ. δολ. Το eBay μάλιστα είχε στρατηγική συνεργασία με την Flipcart στην Ινδία, η οποία διαχειριζόταν το ebay.in, η οποία προφανώς θα τερματιστεί με το eBay να κάνει επαναλανσάρισμα στην Ινδία.

Ο συνιδρυτής της Flipkart, Binny Bansal θα κρατήσει μέρος της μετοχών, όπως και άλλοι υφιστάμενοι μέτοχοι, όπως οι Tencent, η Microsoft και η Tiger Global.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις