Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πιστωτική κάρτα από την Apple σε συνεργασία με την Goldman Sachs

H Apple θέλει να προωθήσει με κάθε τρόπο το Apple Pay και μετά τη χρεωστική κάρτα που ήδη έχει ετοιμάσει μπαίνει και στην αγορά των πιστωτικών καρτών με έναν μεγάλο παίκτη όπως είναι η Goldman Sachs.

To Apple Pay είναι πάνω τρία χρόνια στην αγορά των Η.Π.Α. με σχετικά καλά αποτελέσματα μια το ποσοστό χρήσης του έχει ανοδική πορεία αυτά τα χρόνια, έχοντας φτάσει το 3% τον περασμένο Δεκέμβριο. Βέβαια η ανάπτυξη δεν είναι στα μεγέθη που θα ήθελε η Apple.

Οι πληρωμές μέσω κινητού είναι ένα σημείο κλειδί για την Apple μια τα έσοδα από υπηρεσίες όπως οι εφαρμογές για το iPhone και η μουσική αυξάνονται και εφόσον δεθούν με την… Fintech λύση της Apple θα μπορούσε να αυξήσει κατά πολύ τα έσοδα της, μια και η Apple θα παίρνει άμεσα ένα μικρό ποσοστό από τις συναλλαγές δημιουργώντας μια νέα ροή εσόδων.

Η κάρτα θα φέρει το λογότυπο του Apple Pay ενώ δεν έχει γνωστό τι θα συμβεί με την υπάρχουσα κάρτα της Barclays η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για χρηματοδοτήσεις – αγορές προϊόντων της Apple μια και η πιστωτική κάρτα της Goldman Sachs θα έχει παρόμοια χρήση. Βέβαια, ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι η Goldman Sachs θα αντικαταστήσει πλήρως την Barclays.

Από την άλλη πλευρά και η Goldman επενδύει δυναμικά στη λιανική τραπεζική για να καλύψει τη χασούρα των παρελθόντων ετών μια και έχει χάσει περίπου τα 2/3 των εσόδων της από την αρχή της κρίσης!

Το πρώτο μεγάλο και πετυχημένο δείγμα για την μεγάλη τράπεζα είναι η ψηφιακή τράπεζα σε App, Marcus, την οποία έχει λανσάρει σε Η.Π.Α. και Ηνωμένο Βασίλειο και προσφέρει λογαριασμούς ταμιευτηρίου αλλά και δάνεια.
Σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας η Marcus έχει 20 δισ. δολ. σε καταθέσεις και έχει χορηγήσει 3 δισ. δολ. σε δάνεια και μετά το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται για την επέκταση στη Γερμανία και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη σύντομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις