Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μπορεί η GM να τα βάλει με Apple και Google στο αυτοκίνητο;

Στην “ταπεινή” οθόνη του υπολογιστή του αυτοκινήτου διαδραματίζεται μια μεγάλη μάχη: οι μεγάλοι της τεχνολογίας θέλουν να εισβάλουν (και) στο πιο “κλειστό” κάστρο της αυτοκινητοβιομηχανίας!

Οι υπολογιστές των αυτοκινήτων, αλλά και τα ίδια τα αυτοκίνητα, χρόνο με τον χρόνο, ενσωματώνουν όλο και πιο εξελιγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού αλλά και πληροφόρησης και διασκέδασης, ενώ θα τα βλέπουμε να ενσωματώνονται όλο και περισσότερο στο Internet και στις έξυπνες πόλεις.

H κλασική τριάδα (Apple, Google, Microsoft) συν την Samsung ανταγωνίζονται για να κερδίσουν θέση στο ταμπλό των αυτοκινήτων, ένα σημείο που το θέλουν πάση θυσία οι κατασκευαστές μια και πρόκειται για μια μεγάλη πηγή εσόδων τους και όχι μόνο.

Οι ψηφιακές – ανέπαφες πληρωμές είναι το μεγάλο στοίχημα όλων συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών καρτών. Όταν αναφερόμαστε σε ανέπαφες πληρωμές στο αυτοκίνητο, αυτές θα πρέπει να είναι εντελώς διαφανείς και αυτοματοποιημένες, με τον οδηγό να ολοκληρώνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσα από το αυτοκίνητο.

Η General Motors φαίνεται ότι κοιτάει στα μάτια Google και Apple μια και όχι μόνο έχει φτιάξει μια ανταγωνιστική πλατφόρμα του Android και του iOS για τα αυτοκίνητά της αλλά το δικό της κατάστημα εφαρμογών έχει 2,5 εκατ. κατεβάσματα!

Στο λεγόμενο Marketplace Platform της GM υπάρχουν διάφορες εφαρμογές των Starbucks, Dunkin’ Donuts, TGI Fridays κ.α. οι οποίες επιτρέπουν τις παραγγελίες εν κινήσει.
Το εικονίδιο της Shell πρόκειται να ενεργοποιηθεί σύντομα όλα δείχνουν μια και σε συνεργασία με την P97, μια εταιρεία παροχών ψηφιακών πληρωμών, θα προσφέρεται η δυνατότητα σε κατόχους Chevrolet, Buick, GM και Cadillac να πληρώσουν την βενζίνη τους εντός του αυτοκινήτου.

Μόλις ανάψει η ένδειξη της βενζίνης θα εμφανίζεται στην οθόνη το πιο κοντινό και συμβατό πρατήριο της Shell στις Η.Π.Α., σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν 11.000 πρατήρια της Shell στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.
Όταν ο οδηγός φτάσει στο πρατήριο θα κατευθυνθεί προς της συμβατή αντλία, η υπηρεσία θα του στείλει έναν τριψήφιο κωδικό τον οποίο θα πρέπει να εισάγει ο οδηγός στην αντλία. Ακολούθως ο οδηγός βάζει τη βενζίνη, γίνεται η χρέωση και ο οδηγός λαμβάνει με email την απόδειξη.
Η όλη διαδικασία θα διαρκεί περίπου το 1/3 του χρόνου που απαιτείται για την ίδια διαδικασία σήμερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις