Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Augmenta κερδίζει την τρίτη θέση και 50.000 δολ. στους τελικούς του MassChallenge Texas!

Η Augmenta Agriculture όχι μόνο πέρασε στους τελικούς του MassChallenge Texas στις 16 ομάδες, αλλά κέρδισε το βραβείο Gold των 50.000 δολ., όντας η μοναδική που ξεχώρισε εκτός Η.Π.Α., με την συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που βραβεύτηκαν να είναι από το Τέξας.

Το MassChallenge Texas είναι το δεύτερο πρόγραμμα επιτάχυνσης εντός Η.Π.Α. και το έκτο σε παγκόσμιο επίπεδο και ξεκίνησε με τη πρώτη κλάση Startups απ’ όλο τον κόσμο τον περασμένο Απρίλιο. Στη πρώτη κλάση συμμετείχαν 84 εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο με το πρόγραμμα να προσφέρει χρηματοδότηση έως 500.000 δολ. συνολικά χωρίς παραχώρηση μετοχών και τη σχετική εκπαίδευση, mentoring και δικτύωση με τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Η Augmenta είχε περάσει στις 16 ομάδες και στον τελικό της 15 Αυγούστου. Μετά το pitch μπροστά στην κριτική επιτροπή η Augmenta κέρδισε το βραβείο Gold των 50.000 δολ. μαζί με την GrubTubs από το Τέξας.

Τα 500.000 δολ. τα μοιράστηκαν οι 8 από τις 16 Startups του τελικού, με τις ομάδες των βραβείων Platinum να κερδίζουν 100.000 δολ., η πρώτη ήταν η EQO από το Τέξας η οποία χρησιμοποιεί μοριακές λύσεις για αντιμετωπίσει τις εισβολές θαλάσσιων ειδών σε άλλα οικοσυστήματα. Η δεύτερη ήταν η Sempulse πάλι από το Τέξας η οποία έφτιαξε έναν αισθητήρα ζωτικών σημείων ο οποίος τοποθετείται στο αυτί!

H Augmenta έχει αναπτύξει ένα σύστημα Γεωργίας ακριβείας και μέσω ενός συστήματος οπτικής αναγνώρισης του χωραφιού, το οποίο τοποθετείται στο τρακτέρ, αναγνωρίζει τις εκάστοτε συνθήκες των φυτών και ελέγχει τον κατανεμητή ή τον ψεκαστήρα για να βεβαιωθεί ότι εφαρμόζεται μόνο η απαιτούμενη ποσότητα λιπάσματος, παρασιτοκτόνου ή μυκητοκτόνου.
Πρόσφατα ολοκλήρωσε τον χρηματοδοτικό γύρο Seed σηκώνοντας 600.000 ευρώ από την Marathon VC.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις