Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία 360 Capital Partners με το Politecnico Milano για ένα fund 60 εκατ. ευρώ

Το Politecnico Milano, ένα επιστημονικό-τεχνολογικό πανεπιστήμιο που εδρεύει στο Μιλάνο της Ιταλίας, και η 360 Capital Partners, μια ευρωπαϊκή εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων, συνεργάζονται για να ξεκινήσουν ένα νέο ταμείο ύψους 60 εκατ. Ευρώ.

Το Poli360 στοχεύει να υποστηρίξει τη μεταφορά τεχνολογίας από ακαδημαϊκούς κύκλους σε φοιτητές και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.

Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν στην προώθηση έργων υψηλής τεχνολογίας και νέων επιχειρήσεων που βασίζονται στην έρευνα ή στην τεχνολογία της πληροφορίας σε τομείς όπως η βιομηχανική παραγωγή, η αυτοματοποίηση, η ενέργεια, η διαχείριση των υποδομών και των τηλεπικοινωνιών, τα προηγμένα υλικά και ο σχεδιασμός.

Θα καλύψουν όλο τον κύκλο ζωής των έργων, από την τεχνολογική ανάπτυξη έως τη μεταφορά τεχνολογίας IP στη βιομηχανία αλλά και τη στη δημιουργία εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Το fund θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του Politecnico Milano και το σχετικό γραφείο μεταφοράς τεχνογνωσίας, ενώ τη διαχείρισή του θα έχει η 360 Capital Partners σε στενή συνεργασία με το γραφείο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις