Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελβετικό χωριό ξεκινάει πείραμα βασικού εισοδήματος για όλους μέσω Crowdfunding!

Το χωριό Rheinau, κοντά στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία, θα εισαγάγει ένα βασικό εισόδημα 2.500 ελβετικών φράγκων το μήνα, το οποίο κάθε κάτοικος του χωριού που υπέγραψε το πείραμα θα λαμβάνει, ανεξαρτήτως από το αν εργάζεται ή όχι.

Πριν από δύο χρόνια, η Ελβετία αρνήθηκε ένα δημοψήφισμα σε εθνικό επίπεδο για ένα βασικό εισόδημα για όλους χρηματοδοτούμενο από τους φορολογούμενους. Αντίθετα όμως με τις εθνικές προτάσεις, η Rheinau δεν θα χρηματοδοτηθεί από τους φορολογούμενους, αλλά το χωριό σχεδιάζει να συγκεντρώσει τα αναγκαία χρήματα μέσω crowdfunding.

Σύμφωνα με τους όρους του εγχειρήματος, το ποσό των 2.500 ελβετικών φράγκων δεν θα προσφέρεται επιπλέον των άλλων εισοδημάτων, που εισπράττει ο εργαζόμενος πολίτης. Αντ’ αυτού, θα χορηγηθεί ένα συμπλήρωμα εισοδήματος σε εκείνους των οποίων τα κέρδη υπολείπονται του μηνιαίου μισθού των 2.500 φράγκων.

Η μηνιαία πληρωμή θα διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία, ενώ τα άτομα κάτω των 18 ετών θα λαμβάνουν 625 ελβετικά φράγκα, ενώ τα άτομα άνω των 25 θα λαμβάνουν το πλήρες ποσό των 2.500 φράγκων το μήνα.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα και πείραμα αποτελεί πνευματικό τέκνο της κινηματογραφίστριας Rebecca Panian, που λέει ότι εμπνεύστηκε από το απορριφθέν εθνικό σχέδιο, ενώ παράλληλα σκοπεύει να γυρίσει μια ταινία ντοκιμαντέρ για το πείραμά της, συνοδευόμενη από μια ομάδα τεσσάρων ερευνητών, συμπεριλαμβανομένων κοινωνιολόγων, οικονομολόγων και γλωσσολόγων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις