Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple Watch 4: Οι καρδιολόγοι ανησυχούν για τη νέα δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιάς

Η Apple παρουσίασε το νέο Apple Watch με εμπλουτισμένες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας και της ευεξίας μας. Το Apple Watch 4 παράλληλα με την αναβάθμιση της οθόνης, προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες παρακολούθησης της καρδιάς μας.

Συγκεκριμένα προσφέρει ένα νέο σύστημα παρακολούθησης της λειτουργίας της καρδιάς το οποίο βασίζεται στο ηλεκτροκαρδιογράφημα (EKG), και είναι γενικά πιο ακριβές από το υπάρχων σύστημα που βασίζεται στο φως.

Η απόφαση της Apple να επιδιώξει έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) για τις δυνατότητες παρακολούθησης της καρδιάς στην πιο πρόσφατη έκδοση του Apple Watch, δείχνει την μεγάλη έμφαση που θέλει να δώσει η εταιρεία στην προσωπική υγεία των πελατών της στο παρόν και στο μέλλον.

Οι προβληματισμοί των καρδιολόγων

Καρδιολόγοι στην Αμερική εξέφρασαν μερικές επιφυλάξεις σχετικά με την είδηση ​​ότι το Apple Watch κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα:

Η τοποθέτηση αυτής της τεχνολογίας στους καρπούς εκατομμυρίων Αμερικανών μπορεί να οδηγήσει σε περιττές επισκέψεις στο γιατρό ανέφερε ο Δρ Siva Mohan, ένας επεμβατικός καρδιολόγος από την Ατλάντα.

Ο Δρ Rigved Tadwalkar, ένας καρδιολόγος στο Λος Άντζελες, μοιράζεται παρόμοιες ανησυχίες: “φοβάμαι ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που θα ανησυχεί με τις μετρήσεις θα οδηγηθεί στην περιττή χρήσης της υγειονομικής περίθαλψης, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, απλά μόνο και μόνο, επειδή θα τους ειδοποιεί η συσκευή τους».

«Η υγειονομική περίθαλψη αντιπροσωπεύει περίπου το 18% της αμερικανικής οικονομίας και εξακολουθεί να βασίζεται σε παλαιά εργαλεία καταγραφής παραμέτρων υγείας. Τα νέα εργαλεία παρακολούθησης παλμών της Apple θα μπορούσαν να προκαλέσουν αχρείαστες έκτακτες καταστάσεις» τόνισε ο Δρ. Steve Ommen, καρδιολόγος και διευθυντής του Κέντρου της Mayo Clinic στην Αριζόνα.

To νέο Apple Watch 4 είναι διαθέσιμο σήμερα μαζί με τα νέα iPhone Xs.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις