Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google εξαγοράζει την Onward για το έξυπνο chatbot της!

Πρόσφατα η Google εξαγόρασε την Onward, μια AI chatbot Startup, η οποία δημιουργεί μια σειρά αυτοματοποιημένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών και εργαλεία πωλήσεων για επιχειρηματική χρήση. Ενώ οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, οι συνιδρυτές της εταιρείας Rémi Cossart και Pramod Thammaiah, καθώς και ο CTO Aaron Podolny, θα προσχωρήσουν στην Google.

Αρχικά, η λύση που ονομάστηκε Agent Q ήταν ένας εικονικός βοηθός για να βοηθήσει τους καταναλωτές με τις αγορές τους παρέχοντας εξατομικευμένες συστάσεις. Αλλά η Onward συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μια μεγαλύτερη δυναμική αγορά για εταιρείες που επιθυμούν να αυτοματοποιήσουν και να προσωποποιήσουν την εξυπηρέτηση πελατών τους. Το Conversational AI χρησιμοποιεί τη φυσική επεξεργασία γλώσσας για να εξάγει το νόημα από τα αιτήματα των πελατών και χρησιμοποιεί άλλα δεδομένα όπως η τοποθεσία, το ιστορικό δραστηριότητας για να εξατομικεύσει και να δημιουργήσει συμφραζόμενα στις απαντήσεις του.

Για να χειριστεί πιο σύνθετα ερωτήματα, η Onward έχει αναπτύξει ένα εργαλείο οπτικής δημιουργίας bot που επιτρέπει στους πελάτες να προσαρμόζουν τις απαντήσεις τους, προσφέροντας ακόμα πιο εξειδικευμένη χρήση.  Η τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη σε πλατφόρμες επιχειρήσεων όπως: Salesforce, HubSpot και Shopify.

Σε επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα της, η Onward είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι η Onward συμμετέχει στο Google! Στο μέλλον, εστιάζουμε στη βελτίωση του τρόπου επικοινωνίας των ανθρώπων με τους υπολογιστές».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις