Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο όμιλος VW αποδέσμευσε τον CEO της Audi

Τα εποπτικά συμβούλια της Volkswagen και της Audi δήλωσαν ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τον CEO της Audi Rupert Stadler να βάλουν τέλος στη συνεργασία τους, ύστερα τη σύλληψή του τον Ιούνιο για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της VW (dieselgate).

Λόγω της συνεχιζόμενης προδικαστικής κράτησής του, δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επιθυμεί να επικεντρωθεί στην υπεράσπισή του, δήλωσε ο όμιλος VW. Οι εισαγγελείς του Μονάχου δήλωσαν τον Ιούνιο ότι ο Stadler, ο οποίος εργάστηκε για τη Volkswagen από το 1990, είχε κρατηθεί λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τους μάρτυρες σε μια συνεχιζόμενη έρευνα.

Μάλιστα εκτός από τη θέση του CEΟ της Audi, ο Stadler εγκαταλείπει και τη θέση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Volkswagen, μία απόφαση η οποία έχει άμεση ισχύ, όπως γνωστοποίησε σε δήλωση του το VW Group.
Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Stadler, ωστόσο το κενό του θα καλύψει προσωρινά ο διευθυντής πωλήσεων Bram Schot, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με τον επικρατέστερο, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία του ομίλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις