Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon αυξάνει το ημερομίσθιο αλλά μειώνει το ετήσιο εισόδημα των υπαλλήλων της!

Η Amazon δήλωσε ότι αυξάνει τον ελάχιστο ωρομίσθιό της σε 15 δολάρια από τον Νοέμβριο, επηρεάζοντας 250.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, μερικής απασχόλησης και προσωρινά απασχολούμενους, καθώς και εποχικούς εργαζόμενους.

«Ακούσαμε τους επικριτές μας, σκεφτήκαμε σκληρά για το τι θέλαμε να κάνουμε και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην επόμενη ημέρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την αλλαγή και ενθαρρύνουμε τους ανταγωνιστές μας και άλλους μεγάλουςεργοδότες να μας ακολουθήσουν».

Οι έμποροι λιανικής, συμπεριλαμβανομένης της Target και της Walmart, έχουν αυξήσει τους μισθούς τα τελευταία χρόνια, καθώς η στενή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και η πίεση από διάφορα μέρη, αλλά και τον τύπο, καθιστούν συνετό για αυτούς να αυξήσουν τις αποδοχές για να προσελκύσουν περισσότερους και καλύτερους υποψηφίους που θα καλύψουν τις νέες θέσεις εργασίας, να διατηρήσουν τους εργαζομένους ικανοποιημένους και να αποτρέψουν τις αποχωρήσεις.

Η Amazon απασχολεί περίπου 600.000 υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους εργάζονται σε διακομιστικά κέντρα πακέτων και στα καταστήματα- παντοπωλεία της Whole Foods, μιας εταιρείας με μεγάλο αριθμό ωρομίσθιων εργαζομένων.

Ο μέσος εργαζόμενος της ανταμείφθηκε πέρυσι με 28.446 δολάρια, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας, τα οποία μεταφράζονται σε περίπου 13,68 δολάρια την ώρα. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα ασκήσει πιέσεις στους νομοθέτες για αύξηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού, που είναι 7,25 δολάρια την ώρα.

Από την άλλη πλευρά τα συνδικάτα εργαζομένων αναφέρουν ότι παράλληλα με την αύξηση έγιναν περικοπές σε διάφορα επιδόματα και bonuses με συνέπεια να υπάρξει μείωση του ετήσιου μισθού κατά 1.000 δολ.!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις