Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bolt: Η ανταγωνίστρια της Uber ξεκινά delivery φαγητού στην Ευρώπη

Η Bolt, πρώην Taxify, ξεκίνησε τη διανομή φαγητού στην Εσθονία, από όπου και ξεκίνησε σαν εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει παρόμοια υπηρεσία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Αφρική. Στην Εσθονία, η Bolt Food θα συνεργάζεται με περίπου 80 εστιατόρια στο Ταλίν, την πρωτεύουσα της χώρας. Η εταιρεία διαθέτει ήδη ένα δίκτυο χιλιάδων οδηγών, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για τη νέα υπηρεσία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Markus Villig είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι η εταιρεία θα φέρει την διανομή φαγητού «οπουδήποτε έχει ηγετική θέση στην αγορά». Το τελευταίο διάστημα, βέβαια, ο “πόλεμος” του deivery στη Δυτική Ευρώπη “φουντώνει”. Πέρυσι, η Takeaway.com πλήρωσε 1,1 δισ. δολάρια για να αγοράσει τις δραστηριότητες της Delivery Hero στη Γερμανία ενώ πρόσφατα ένωσε τις δυνάμεις της με την Βρετανική Just Eat, σε ένα deal 10 δισ. δολαρίων με στόχο να “χτυπήσουν” Uber Eats και Deliveroo. Η τελευταία, μόλις λίγες μέρες πριν, αποσύρθηκε από τη Γερμανία, με την -συγχωνευμένη πλέον- Takeway.com να κερδίζει το μονοπώλιο.

Η Bolt έχει 25 εκατομμύρια χρήστες σε 30 χώρες και εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς. Πέρυσι σήκωσε χρηματοδότηση 175 εκατ. δολαρίων και μπήκε στο “κλαμπ” των μονόκερων. Ο Villig δήλωσε ότι αισθάνεται σίγουρος ότι η αγορά θα υποστηρίξει τους στόχους του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις