Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ripple ετοιμάζεται για IPO!

Ο Brad Garlinghouse, CEO της Ripple, δήλωσε ότι οι δημόσιες εγγραφές (IPOs) θα γίνουν όλο και πιο συχνές μέσα στο 2020, στους τομείς των κρυπτονομισμάτων και του blockchain.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Garlinghouse είπε μάλιστα ότι η Ripple είναι μία από τις εταιρείες που ενδέχεται να μπουν στο χρηματιστήριο. “Κατά τους επόμενους 12 μήνες, θα δείτε IPOs στο χώρο του crypto/blockchain. Δεν πρόκειται να είμαστε οι πρώτοι και δεν πρόκειται να είμαστε οι τελευταίοι, αλλά περιμένω να είμαστε στην κορυφή … είναι μια φυσική εξέλιξη για την εταιρεία μας», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι σήμερα, οι εταιρείες σε αυτούς τους τομείς προτιμούσαν την ICO (initial coin offering) που είναι μια εναλλακτική της IPO – για νεότερες εταιρείες- με την οποία αποφεύγονται πολλοί από τους περίπλοκους ρυθμιστικούς όρους που περιλαμβάνονται στη διαδικασία δημόσιας εγγραφής. Ωστόσο, πολλές ICO έχουν αποτύχει και καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ωριμάζει, οι εταιρείες θέλουν να αποδείξουν στους επενδυτές ότι είναι βιώσιμες.

Ο Garlinghouse δήλωσε ότι προβλέπει κάποια σταθεροποίηση στο μέλλον, η οποία θα βοηθήσει τις εταιρείες να ανταποκριθούν σε κάποιες από τις απαιτήσεις της IPO που δεν πληρούν ακόμη και οι μεγαλύτεροι παίκτες του κλάδου.

Σημειώνεται ότι, τον προηγούμενο μήνα, η Ripple σήκωσε έναν γύρο χρηματοδότησης 200 εκατ. δολαρίων, ο οποίος ανέβασε την αξία της στα 10 δις. Η εταιρεία έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 293,6 εκατ. δολάρια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις