Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η N26 “κατακτά” τους πελάτες των αμερικανικών τραπεζών

Η γερμανική ψηφιακή τράπεζα N26 έχει προσελκύσει μέχρι στιγμής 250.000 χρήστες στις ΗΠΑ, ενώ ισχυρίζεται ότι πελάτες τραπεζικών κολοσσών, όπως οι Chase Bank και Citibank, “μεταφέρουν” τα κεφάλαιά τους σε αυτήν.

“Παρακολουθούμε από πού προέρχονται τα χρήματα με τα οποία οι πελάτες μας χρηματοδοτούν τους λογαριασμούς τους και βλέπω σίγουρα μερικές από αυτές τις μεγάλες τράπεζες να εμφανίζονται αρκετά συχνά”, δήλωσε ο Nicolas Kopp, CEO της N26, σε συνέντευξή του στο CNBC. “Μέχρι στιγμής, εκεί είναι που βλέπω μεγάλη αύξηση των πελατών της N26.”

Ο Kopp βέβαια δεν μίλησε με συγκεκριμένα νούμερα και δεν αποκάλυψε ακριβώς πόσοι πελάτες μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους από τις μεγάλες τράπεζες. Λαμβάνοντας υπόψιν τον συνολικό αριθμό των χρηστών, όμως, η N26 απέχει πολύ ακόμα από το να απειλήσει πραγματικά την κυριαρχία των “Big Four” των Ηνωμένων Πολιτειών, στις οποίες εκτός των παραπάνω περιλαμβάνονται και οι Wells Fargo και Bank of America. Την ίδια ώρα, αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από αμερικανικές Fintech όπως η Chime, η οποία πέρυσι είχε φτάσει τους 5 εκατ. πελάτες.

Στην Ευρώπη πάντως, τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα. Τον Οκτώβριο, η N26 είχε ανακοινώσει ότι “έφτασε” τους 1 εκατομμύριο πελάτες στη Γαλλία, ξεπερνώντας την HSBC, η οποία σύμφωνα με έκθεσή της, το 2018 είχε 900,000 πελάτες.

Σημειώνεται ότι η N26 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο Βερολίνο περίπου πέντε χρόνια πριν. Έκτοτε έχει επεκταθεί στην Ευρώπη ενώ άρχισε να “τρέχει” στις ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2019. Πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 5 εκατ. πελατών παγκοσμίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις