Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nissan και Uber προωθούν την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών

Ο στόλος των Nissan LEAF με την μπαταρία των 40kWh, που διαμορφώνει την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 389 χιλιόμετρα, σε αστικό κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP με μία μόνο φόρτιση,  θα προσφερθεί στους οδηγούς ως μέρος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber.

Η Nissan θα υποστηρίξει την Uber με ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα EV, μια ειδική τιμή αγοράς, καθώς και με μια στρατηγική  μάρκετινγκ για την προώθηση της οδήγησης οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η συμφωνία αυτή θα συμβάλει στην επίτευξη του οράματος της Uber, όπου κάθε αυτοκίνητο της εφαρμογής της στην Βρετανική πρωτεύουσα,  θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό από το 2025.

Εφαρμόζοντας το Clean Air Plan από τον Ιανουάριο του 2019, η Uber στοχεύει στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βοηθώντας τους οδηγούς να αντικαταστήσουν το όχημά τους με ένα ηλεκτρικό, μέσω της εισαγωγής ενός τέλους καθαρού αέρα ύψους 15 πεννών ανά μίλι, σε όλα τα δρομολόγια του Λονδίνου. Κατά το πρώτο έτος, η Uber συγκέντρωσε πάνω από 80 εκατομμύρια στερλίνες για να υποστηρίξει τους οδηγούς που μεταβαίνουν σε ηλεκτρικά οχήματα, ενώ περισσότερα από 200 εκατομμύρια στερλίνες, αναμένεται να συγκεντρωθούν τα επόμενα χρόνια.

Μέσω του σχεδίου Clean Air Plan, οι οδηγοί θα εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο 4.500 στερλίνες, ανάλογα με τα μίλια που έχουν οδηγήσει, εκτός του κόστους αλλαγής σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Από την στιγμή που ο οδηγός υιοθετήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το Τέλος Καθαρού Αέρα (Clean Air Fee) θα χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει το κόστος χρήσης του οχήματος.

Κατά το πρώτο έτος του σχεδίου Clean Air Plan της Uber, 900.000 δρομολόγια της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρικά οχήματα, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 350%,  σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τώρα, περισσότεροι από 500 οδηγοί κάθε εβδομάδα,  χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων στην Βρετανική πρωτεύουσα, η Transport for London έχει δημιουργήσει πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης, μόνο το τελευταίο έτος.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό  συμβούλιο του Westminster είχε εγκαταστήσει 375 δημόσιους φορτιστές μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2019,  περισσότερους από κάθε άλλη τοπική αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την ιστορία, το 2010 η Nissan λάνσαρε το LEAF,  το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής και από τότε έχει πουλήσει περισσότερα από 450.000 μοντέλα, σε παγκόσμια κλίμακα.

Το 2016, η Nissan προμήθευσε την Uber με  ένα στόλο 20 ηλεκτρικών LEAF, ως μέρος μιας εκτεταμένης δοκιμής των EVs στην Βρετανική  πρωτεύουσα. Ήταν η πρώτη φορά που τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ήταν διαθέσιμα για μίσθωση,  μέσω της εφαρμογής Uber στο Λονδίνο. Η δοκιμή διεξήχθη σε συνεργασία με την Energy Saving Trust (EST), για να εξετάσει τη σκοπιμότητα κυκλοφορίας ενός  μεγάλου αριθμού μισθωμένων ηλεκτρικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης,  στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις