Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft: Παρουσίασε το νέο Lumia 640, στοχεύει και στους business users

Την νέα προσθήκη στη σειρά των «προσιτών» smartphones Lumia παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα, η Microsoft στην πρώτη ημέρα του Mobile World Congress στην Βαρκελώνη.

Το νέο μοντέλο έρχεται με HD οθόνη στις 5 ίντσες, μπαταρία 2.500mAh, κάμερα των 8 Megapixels σε φακό ZEISS, συνδεσιμότητα 3G ή LTE και λειτουργικό Windows 8.1. Μία ειδική έκδοση του νέου μοντέλου, το Lumia 640 XL θα έχει μεγαλύτερη οθόνη (5,7 ίντσες), καλύτερη μπαταρία (στα 3.000 mAh) και καλύτερη κάμερα (13 Megapixels).

Και τα δύο μοντέλα θα είναι δυνατό να αναβαθμισθούν σε Windows 10, ενώ θα τρέχουν στον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon των 1,2 GHz με μνήμη 1 GB.

Για πρώτη φορά, με το Lumia 640 η Microsoft θα λανσάρει και έκδοση με δύο κάρτες SIM.

702DSC_0016

Στην παρουσίασή τους τα στελέχη της εταιρείας έκαναν λόγο για τον στόχο της Microsoft για ενοποιημένες εμπειρίες σε όλες τις πλατφόρμες, επεκτείνοντας την παρουσία της και σε άλλες συσκευές. Αυτό ευελπιστούν οτι θα προσελκύσει περισσότερους developers, ενώ ήδη στο πρόγραμμα Insider έχουν εγγραφεί 2,1 εκατ. χρήστες, οι οποίοι βοηθούν την εταιρεία να βελτιώσει τα προϊόντα της.

Στην παρουσίαση της Microsoft ανακοινώθηκε επίσης μία νέα συνεργασία με την AT&T για την παροχή mobile σουίτας εργαλείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι εταιρικοί πελάτες είναι στο «στόχαστρο» και της Μicrosoft – ανάλογο «άνοιγμα» έκανε εχθές και η Samsung – με την αμερικανική εταιρεία να «προτάσσει» την προϋπάρχουσα ενσωμάτωση όλων των υπηρεσιών Office και Skype στα Windows Phones.

702image_00001

Παρουσιάστηκε επίσης το πρώτο αποσπώμενο πληκτρολόγιο για Windows Phones, ενώ έγινε λόγος για την σημασία που δίνει η εταιρεία στο messaging (αξιοποιώντας την υπηρεσία Skype Messaging), στον προσωπικό βοηθό Cortana και στις ολογραφικές εμπειρίες του Hololens. Σε επόμενη εκδήλωση μέσα στο 2015 η εταιρεία θα αναπτύξει την στρατηγική της για τη δημιουργία εφαρμογών για το λειτουργικό των συσκευών της, προκειμένου να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό των iOS και Android.

Τα νέα Nokia Lumia 640 και 640 XL θα είναι διαθέσιμα τον Απρίλιο στις εξής τιμές: Lumia 640 στα 139 ευρώ (3G) και 159 ευρώ (LTE) και 640 XL στα 189 ευρώ (3G) και 219 ευρώ. Με την αγορά κάποιου από τα νέα μοντέλα, οι χρήστες θα λαμβάνουν δωρεάν έναν χρόνο συνδρομής στις εφαρμογές Office, 1 TB αποθηκευτικό χώρο στο OneDrive και 60 δωρεάν λεπτά κλήσεων παγκοσμίως μέσω Skype κάθε μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις