Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κεφάλαια άνω των 100 εκατ. δολ. για τη Hungama

Η Hungama, εταιρεία από την Ινδία, η οποία προσφέρει μουσική, βίντεο και ταινίες σε κινητές συσκευές και desktop υπολογιστές, εξασφάλισε χρηματοδότηση άνω των 100 εκατ. δολ.

Ανάμεσα στους υποψήφιους επενδυτές είναι η Intel Capital και η Bessemer Venture Partners, οι οποίες επένδυσαν ήδη 40 εκατ. δολ. το περασμένο καλοκαίρι και το 2012 στην ίδια εταιρεία.

Η Hungama ιδρύθηκε το 2005 ως μεσίτης επικοινωνίας και μάρκετινγκ και προσέφερε από την αρχή αντίστοιχες υπηρεσίες. Εισήλθε στο χώρο της ψυχαγωγίας το 2009 και σήμερα είναι ο κυρίαρχος του τομέα αυτού στην Ινδία. Σημειώνει αξιόλογα κέρδη τα τελευταία χρόνια και σκοπεύει με τα κεφάλαια που θα λάβει να αναπτυχθεί περαιτέρω, επιχειρώντας και εξαγορές των ανταγωνιστών της.

Το Φεβρουάριο, είχε 48 εκατ. πελάτες, εκ των οποίων 43 εκατ. αφορούν σε κινητές συσκευές, ενώ 13,8 εκατ. από αυτούς είναι μέλη σε συνδρομητικές υπηρεσίες επί πληρωμή. Συνολικά, την περασμένη χρονιά, χρήση των υπηρεσιών της έκαναν περισσότεροι από 227 εκατ. άνθρωποι, με το 1/3 από αυτούς να «αφήνει» χρήματα στην εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις