Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SAS: “Ηγέτης” στα advanced analytics platforms

Η SAS τοποθετήθηκε στην κορυφή του τεταρτημορίου ηγετών της Gartner, σύμφωνα με την αναφορά της γνωστής εταιρείας ερευνών με τίτλο “Magic Quadrant for Advanced Analytics Platforms”.

Σύμφωνα με την εν λόγω αναφορά, η Gartner ορίζει ως advanced analytics “την ανάλυση όλων των τύπων δεδομένων χρησιμοποιώντας εξελιγμένες ποσοτικές μεθόδους (για παράδειγμα, προηγμένες διαδικασίες στατιστικής επεξεργασίας, περιγραφική και προβλεπτική εξόρυξη δεδομένων, προσομοίωση και βελτιστοποίηση) με στόχο τη δημιουργία επιχειρηματικής επίγνωσης που οι παραδοσιακές προσεγγίσεις του Business Intelligence (BI), όπως τα ερωτηματολόγια και οι αναφορές, δεν μπορούν να παράξουν”.

Οι πρόσφατες λύσεις advanced analytics της SAS απαντούν στις δύο κυριότερες σύγχρονες τάσεις των πελατών: την αυξανόμενη επιθυμία για μετακίνηση των analytics πιο κοντά στα data και την αυξανόμενη απαίτηση για advanced analytics που δεν χρειάζονται ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη για τη διαχείρισή τους. Αναφορικά με το τελευταίο, η SAS έχει μετακινήσει τη διαδικασία επεξεργασίας των Big Data στην Hadoop υποδομή για διαφορετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των SAS Visual Analytics, SAS Visual Statistics και SAS In-Memory Statistics.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις