Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία πάνε – ενωμένες – στο Silicon Valley

Το We4startups είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιούν από κοινού Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία – οι οποίες αποτελούν το Visegrad Group – για να διασυνδεθούν με το Silicon Valley και να παρουσιάσουν εκεί μερικές από τις καλύτερες εταιρείες των τεσσάρων χωρών.

Η αποστολή θα επισκεφτεί τη Μέκκα των startups στις 21-23 Απριλίου και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κορυφαίες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, όπως Google, Facebook και Airbnb. Επίσης θα διοργανωθεί ένα μεγάλο pitching session μπροστά σε τοπικούς επενδυτές και επιχειρηματίες, σε συνεεργασία με το Silicon Valley Forum.

Συνολικά έχουν επιλεγεί 12 startups για να επισκεφτούν το Silicon Valley: Από Τσεχία οι Brand Embassy, Manta Tools, AngelCam, από Ουγγαρία οι Slamby, Freelusion, Gravity, από Πολωνία οι XTRF, Sesame+, Zencard και από Σλοβακία οι Mentegram, Staffino, Droppie.

Στόχος της αποστολής είναι να αυξήσει την προβολή των startup οικοσυστημάτων των 4 χωρών διεθνώς και να οδηγήσει στην καθιέρωση μόνιμης εκπροσώπης των χωρών του Visegrad Group στο Silicon Valley.

Το We4startups διοργανώνεται από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης της Σλοβακίας, το StartupYard από την Τσεχία, την Ουγγρική Ένωση Καινοτομίας και την Πολωνική Συνομοσπονδία Lewiatan. Η αποστολή υποστηρίζεται από το International Visegrad Fund, ενώ από τους ιδιώτες συνεργάτες ξεχωρίζει η KPMG.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις