Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Attica Ventures: Αύξησαν τζίρους και κέρδη οι εισηγμένες στις οποίες συμμετέχει

Συνολική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 17,5%, των EBITDA κατά 48,42%, των κερδών προ φόρων κατά 188,58% και της μετά φόρων κερδοφορίας κατά 145,02%, σημείωσαν στο τέλος της χρήσης 2014 οι τέσσερις εταιρείες που με την κεφαλαιακή υποστήριξη της Attica Ventures πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εταιρείες: Mediterra, Doppler, Foodlink και Performance Technologies, στις οποίες επένδυσε πάνω από 6 εκατ. ευρώ το Zaitech Fund ΑΚΕΣ (επενδυτές Attica Bank, TANEO), το οποίο διαχειρίζεται η Attica Ventures.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, το 95% του τζίρου της Doppler αφορά εξαγωγές, ενώ τα mastihashop πέτυχαν αύξηση 75% στις εξαγωγές με την Κίνα και την Τουρκία να αποτελούν τις νέες και πολλά υποσχόμενες αγορές που άνοιξαν μέσα στο 2014. Η ανάπτυξη του τζίρου της Performance Technologies ήταν 60% το 2014, ενώ η Foodlink πέτυχε μέσα σε μια πενταετία συνολική ανάπτυξη που ξεπερνά το 300%.

Papadoupoulos_Giannis_DSC_0006_702c336
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures.

“Οι οικονομικές επιδόσεις των συμμετοχών μας, σε αυτή την πρωτόγνωρη αρνητική οικονομική συγκυρία, αποδεικνύουν ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τις δυνατότητες να υπερβούν την κρίση, στηριζόμενες στην υγιή επιχειρηματικότητα, στο ταλέντο, την εξωστρέφεια, την επιμονή στους στόχους και τις καινοτόμες αντιλήψεις. Οι διοικήσεις των εταιριών που έχουμε επενδύσει αποδεικνύουν συνεχώς, ότι η κρίση δεν αποτελεί μόνο κίνδυνο αλλά και μια μοναδική ευκαιρία υιοθέτησης μιας καινούργιας επιτυχημένης επιχειρηματικής κουλτούρας, και σύντομα θα υπάρξουν και νέες ανάλογες σε σημαντικές επενδυτικές κινήσεις από την πλευρά μας στην κατεύθυνση αυτή. Και φυσικά θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί περαιτέρω η σημαντική συμβολή των εταιρειών Venture Capital, που στήριξαν και στηρίζουν πολλαπλώς τις προσπάθειες των νέων Ελλήνων επιχειρηματιών να ανοίξουν νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα και την Ελληνική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και κερδοφόρες επιχειρήσεις που φέρνουν σημαντικά έσοδα και για το κράτος“, αναφέρει σε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις