Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση «μαμούθ» για την Oscar

Το εντυπωσιακό ποσό των 145 εκατ. δολ. συγκέντρωσε στο νέο γύρο χρηματοδότησής της η startup ασφαλιστική εταιρεία Oscar, ενώ ταυτόχρονα η αξία της εταιρείας ανέρχεται – πλέον – στα επίπεδα του 1,5 δισ. δολ.

Την διαδικασία της χρηματοδότησης που μόλις ολοκληρώθηκε «έτρεξαν» οι Founders Fund, Horizon Ventures, Wellington Management Company και Goldman Sachs. Με τα νέα κεφάλαια που άντλησε η Oscar, αναμένεται να επεκτείνει τις λειτουργίες της, να αναπτύξει νέα προϊόντα, αλλά και να ενισχύσει τα διαθέσιμα προγράμματα ασφαλίσεων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Ocrar_Health_702x336_002
Το ισχυρό «χαρτί» της Oscar θεωρείται η πλατφόρμα λογισμικού της που επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με πλάνα ασφάλισης υγείας, καθώς επίσης και με παρόχους υπηρεσιών φροντίδας υγείας. Στο website της υπάρχει μια online διαδικασία έρευνας η οποία κατευθύνει τους ασθενείς-μέλη της στους κατάλληλους γιατρούς αφότου έχει προηγηθεί η διαδικασία της πληκτρολόγησης των συμπτωμάτων τους. Και αυτό, σε απλή, καθημερινή γλώσσα δίχως την αναφορά περίπλοκων ιατρικών όρων. Επιπροσθέτως, παρέχονται και ορισμένες ακόμη διευκολύνσεις, όπως λ.χ. η εγγύηση εκ μέρους του Oscar πως ένας γιατρός θα καλέσει τηλεφωνικά τους ασθενείς εντός 25 λεπτών από τη στιγμή που θα δεχτεί κάποιο τηλεφώνημα, ανεξαρτήτως ώρας, ημέρας και φόρτου εργασίας, η παροχή δωρεάν γενόσημων φαρμάκων, δωρεάν σειρά από εξετάσεις κ.ο.κ.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως από την έναρξη λειτουργίας του Oscar τον Οκτώβριο του 2013, έχει εγγράψει μερικές χιλιάδες πελάτες, ενώ τα έσοδά του διαμορφώνονται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις