Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένδεια χρηματοδοτήσεων για τις Startup του Ισραήλ

Οι Ισραηλινές Startups συγκέντρωσαν «μόνο» 750 εκατ. δολ. τον Απρίλιο του 2022!

Οι ισραηλινές νεοφυείς επιχειρήσεις συγκέντρωσαν «μόνο» 750 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο. Φυσικά και ο αριθμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, καθώς ορισμένες εταιρείες προτιμούν να παραμείνουν κρυφές και ενίοτε δεν δημοσιοποιούν τις επενδύσεις που έχουν λάβει.

Οι ισραηλινές ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας έσπασαν ρεκόρ 25,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, σύμφωνα με την IVC, ποσό υπερδιπλάσιο από εκείνο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2020. Οι ισραηλινές νεοφυείς επιχειρήσεις συγκέντρωσαν 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την IVC, κινούμενες με ρυθμό που όλα έδειχνα πως θα ξεπεραστεί το περυσινό ρεκόρ.

Όμως, ο αριθμός των 750 εκατομμυρίων – περίπου – δολαρίων του Απριλίου είναι ανησυχητικά κάτω από τον μέσο όρο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του περασμένου έτους, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η αργία του Πάσχα, η οποία μείωσε σημαντικά τον αριθμό των εργάσιμων ημερών τον περασμένο μήνα.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν πρόκειται για μια γενικευμένη πτωτική τάση, αλλά πολλοί ειδικοί στον τομέα της τεχνολογίας έχουν προβλέψει ότι η απότομη πτώση των τιμών των μετοχών των εταιρειών τεχνολογίας στο χρηματιστήριο, αργά ή γρήγορα θα μείωνε το ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν και τις αποτιμήσεις των εταιρειών ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι περισσότερες -εμφανώς πολύ λίγες- εταιρείες συγκέντρωσαν μεγάλα χρηματικά ποσά τον Απρίλιο. Μόνο μία εταιρεία συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021 και μόνο τέσσερις εταιρείες συγκέντρωσαν περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα σε σύγκριση πάλι με τον Μάρτιο.

Τον Απρίλιο, οι κύριοι γύροι χρηματοδότησης που ολοκληρώθηκαν ήταν υπό την ηγεσία της εταιρείας ανίχνευσης ασθενειών με τεχνητή νοημοσύνη Viz.ai, η οποία συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Coro συγκέντρωσε 80 εκατομμύρια δολάρια, η BlockChain εταιρεία bloXroute συγκέντρωσε 70 εκατομμύρια δολάρια και η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Silverfort συγκέντρωσε 65 εκατομμύρια δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις