Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Facebook Messenger κατέχει το 10% του παγκόσμιου m-VoIP!

Φαίνεται πως το Facebook Messenger εκτός από τα γραπτά μηνύματα SMS έχει βαλθεί να αντικαταστήσει και το τηλέφωνο και μάλιστα δείχνει να βρίσκεται σε σωστή τροχιά. Και αυτό, καθώς σήμερα «ευθύνεται» για το 10% του συνόλου των κλήσεων mobile VoIP σε παγκόσμιο επίπεδο!

Αυτό αποκάλυψε ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook σχολιάζοντας τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που πέτυχε για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Zuckerberg: «Καθώς το mobile VoIP μπορεί να προσφέρει σημαντικά υψηλότερης ποιότητας κλήσεις από πλευράς ήχου εν συγκρίσει με τα… παραδοσιακά σταθερά τηλέφωνα, εκτιμώ πως η ανάπτυξή τους θα συνεχίσει να είναι ραγδαία κινούμενη σε εντυπωσιακά ταχείς ρυθμούς».

Πόσο, μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία το Facebook έχει λανσάρει πλήρως μόνο τις δωρεάν mobile VoIP κλήσεις προς το Messenger τον περασμένο Απρίλιο. Και παρόλα αυτά, αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστή για εφαρμογές όπως λ.χ. το Skype. Τώρα, με την δυνατότητα δωρεάν κλήσεων VoIP σε WhatsApp που «τρέχει» σε λειτουργικό iOS, έπειτα από την αντίστοιχη δυνατότητα σε Android προ μερικών εβδομάδων, αναμένεται να καταλάβει ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό από την «πίτα» της εν λόγω αγοράς. Αρκεί να τονιστεί πως σήμερα, το Messenger διαθέτει 600 εκατ. χρήστες και το WhatsApp, 800 εκατ. χρήστες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις