Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Mark Zuckerberg μεταξύ των επενδυτών στο νέο γύρο χρηματοδότησης της AltSchool

Το εντυπωσιακό ποσό των 100 εκατ. δολ. κατάφερε να συγκεντρώσει σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης η AltSchool, startup που εδρεύει στο San Francisco και αναπτύσσει τεχνολογία που θα είναι σε θέση να παρέχει «προσωποποιημένη εκπαιδευτική διαδικασία» σε κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Parent-Mobile-AppΜεταξύ άλλων, η AltSchool παρέχει σε κάθε μαθητή ένα προσωποποιημένο πλάνο εκπαίδευσης, αλλά και μια εφαρμογή που τους καθοδηγεί σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν τόσο εντός όσο και εκτός της τάξης. Με τη σειρά τους, οι μαθητές καταγράφουν τις εργασίες τους, «ανεβάζοντάς» τις και επισυνάπτοντας φωτογραφία ή έγγραφο κειμένου στην ίδια την εφαρμογή μόλις ολοκληρώσουν μια δραστηριότητα. Στο μεταξύ, οι γονείς μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις από τους καθηγητές διά μέσω του app.

Ανάμεσα στις εταιρείες που συμμετείχαν στο νέο γύρο χρηματοδότησης περιλαμβάνονται οι Andreessen Horowitz, Founders Fund, Emerson Collective, First Round Capital, Learn Capital, Omidyar Network, αλλά και μεμονωμένοι επενδυτές, όπως λ.χ. ο Mark Zuckerberg.

Η AltSchool αναμένεται να αξιοποιήσει τα νέα κεφάλαια που εισέρρευσαν προκειμένου αφενός μεν να προσθέσουν περισσότερα σχολεία, στα τέσσερα τα οποία διαχειρίζονται σήμερα στο San Francisco, και αφετέρου δε να επεκτείνει την παρουσία της και σε άλλες Πολιτείες, όπως λ.χ. στη Νέα Υόρκη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις