Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Ίλον Μασκ «απειλεί» την Apple και την Google με το…Tesla Phone

Ο CEO της Tesla απείλησε τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς ότι εάν αποκλείσουν το Twitter από τα app stores τους, τότε ο ίδιος θα κατασκευάσει το δικό του εναλλακτικό smartphone.

Αίσθηση προκάλεσε για ακόμη μια φορά ο Ίλον Μασκ μέσω πρόσφατης ανάρτησής του στο Twitter. Αυτή τη φορά ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος απείλησε την Apple και την Google ότι εάν αποκλείσουν το Twitter από τα αντίστοιχα app stores, ο ίδιος θα μπει στη λεγόμενη «αρένα» των smartphones, δημιουργώντας το Tesla Phone.

Εδώ και αρκετό διάστημα τα δημοσιεύματα ήθελαν την Tesla να σχεδιάζει τη δημιουργία ενός «φουτουριστικού» smartphone, ωστόσο ο CEO της εταιρείας παρέμενε φειδωλός στις δηλώσεις του σχετικά με το project.

Οι τελευταίες εξελίξεις όμως γύρω από την εξαγορά του Twitter, φαίνεται πως έκαναν τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να αλλάξει στάση. Πιο συγκεκριμένα, το ζήτημα τέθηκε για πρώτη φορά στο Twitter από την Αμερικανίδα πολιτική σχολιάστρια, Liz Wheeler, η οποία σε ανάρτησή της υποστήριξε ότι το 50% των Αμερικανών θα πετούσε ευχαρίστως τα iPhone η τις Android συσκευές που διαθέτουν, εάν ο Ίλον Μασκ αποφάσιζε να κατασκευάσει ένα εναλλακτικό smartphone.

Ειδικότερα, η ανάρτηση της Liz Wheeler είχε ως εξής:

«Εάν η Apple και η Google αποκλείσουν το Twitter από τα app stores τους, τότε ο Ίλον Μασκ θα πρέπει να φτιάξει το δικό του smartphone. Οι μισοί Αμερικανοί θα πετούσαν ευχαρίστως τα iPhone ή τις Android συσκευές τους, οι οποίες λειτουργούν βεβιασμένα. Ο τύπος κατασκευάζει διαστημικούς πυραύλους, ένα μικρό smartphone πρέπει να είναι εύκολο γι’αυτόν, σωστά;».

Στο tweet της Wheeler ο Μασκ απάντησε ότι «ελπίζει η κατάσταση να μην φτάσει σε αυτό το σημείο», αλλά εάν δεν του αφήσουν άλλη επιλογή, τότε ναι θα φτιάξει ένα εναλλακτικό smartphone.

Τα έργα και οι ημέρες του Μασκ στο τιμόνι του Twitter, συνεχίζουν να προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις, καθώς ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας προχώρησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι η εταιρεία έχει δεχθεί «πλήγμα» ύψους 750 εκατ. δολαρίων στα έσοδά της, καθώς πολλοί διαφημιστές έχουν αποχωρήσει από την πλατφόρμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις