Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο «χορό» των απολύσεων και η DoorDash

Η υπηρεσία delivery πρόκειται να αποδεσμεύσει 1.250 εργαζόμενους

Στον δρόμο των μαζικών απολύσεων μπήκε και η υπηρεσία delivery, DoorDash. Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της DoorDash, Tony Xu, σε σημερινό του μήνυμα προς το προσωπικό, ανακοίνωσε την απόλυση 1.250 εργαζομένων, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας μείωσης του κόστους της εταιρείας.

Η DoorDash μπαίνει πλέον στη μακρά λίστα των τεχνολογικών εταιρειών που έχουν πραγματοποιήσει πρόσφατα σε μαζικές απολύσεις, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Amazon, τη Μeta, την Twitter, την HP και την Lyft.Οι προσλήψεις στον τεχνολογικό τομέα αυξήθηκαν ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, η μειωμένη ζήτηση καθώς και η έλλειψη εμπιστοσύνης από τους επενδυτές, έχουν οδηγήσει πολλές εταιρείες σε περικοπές.

Η DoorDash η οποία είχε φτάσει να απασχολεί 8.600 εταιρικούς υπαλλήλους, ανακοίνωσε επιβράδυνση στις προσλήψεις νωρίτερα φέτος.

Η εταιρεία θα προσφέρει διορία 17 εβδομάδων στους εργαζόμενους που πλήττονται από την απόφασή της. Η υγειονομική περίθαλψη θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Για τους υπαλλήλους στο εξωτερικό ή τους υπαλλήλους που χορηγούνται με βίζα, η ημερομηνία τερματισμού θα είναι η 1η Μαρτίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετοχές της DoorDash έχουν υποχωρήσει πάνω από 60% στο έτος μέχρι σήμερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις