Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Yahoo – Taboola: Η αποκλειστική συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στο native advertising

Η Taboola θα αποτελεί τη μόνη πηγή native advertising για όλα τα ψηφιακά assets της Yahoo για τα επόμενα 30 χρόνια

Στη σύναψη μιας 30ετούς αποκλειστικής διαφημιστικής συνεργασίας με την Taboola προχώρησε η Yahoo. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Taboola θα αποτελεί τη μόνη πηγή native advertising για όλα τα ψηφιακά assets της Yahoo.

Οι δύο εταιρείες θα μοιράζονται τα έσοδα από τις native διαφημίσεις, τα οποία, αναμένεται να υπερβούν τα 1 δισ. δολάρια ετησίως.

Από την πλευρά της, η Yahoo προχώρησε στην εξαγορά του 24,99% των μετοχών της Taboola, ενώ πρόκειται να τοποθετήσει και δικό της εκπρόσωπο στο διοικητικό της συμβούλιο της εταιρείας. Συγχρόνως, αποκτά πρόσβαση στην τεχνολογία της Taboola για τη διαχείριση του εκτεταμένου business της στο native advertising.

H Yahoo προσεγγίζει σχεδόν 900 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες μέσω properties, όπως τα AOL, TechCrunch και Yahoo Sports, ενώ η Taboola συνεργάζεται με 9.000 publishers και προσεγγίζει 500 εκατ. χρήστες καθημερινά. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, η συγκεκριμένη συνεργασία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η ψηφιακή διαφήμιση εμφανίζει σημαντικές προοπτικές, χάρη στις δυνατότητες targeting που προσφέρει. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και ο CEO της Yahoo, Jim Lanzone, γι’αυτό και επιχειρεί με τη συγκεκριμένη κίνηση να ενισχύσει τη θέση της εταιρείας στον τομέα του digital marketing.

Τέλος, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η νέα συνεργασία θα επιτρέψει στους διαφημιστές να στοχεύσουν relevant κοινά, χωρίς να εξαρτώνται από third-party cookies, σεβόμενοι ταυτόχρονα την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις