Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «τα βάζει» με την Apple

Ο CEO της Meta κατηγόρησε την εταιρεία ότι προσπαθεί να ελέγξει μονομερώς τις εφαρμογές σε μια συσκευή

Νέα «κόντρα» φαίνεται να ξεσπά στην Silicon Valley, αυτή τη φορά ανάμεσα στον Μαρκ Ζούκεμπεργκ και την Apple. O CEO της Meta δεν δίστασε να εκφράσει δημόσια τα παράπονά του για τις πρακτικές που ακολουθεί ο τεχνολογικός κολοσσός, ενώ δεν είναι λίγοι οι πολυεκατομμυριούχοι που «τα έχουν βάλει» πρόσφατα με την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MarketWatch ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ δήλωσε στο πλαίσιο του New York Times Dealbook Summit ότι: «Η Apple έχει κατά κάποιο τρόπο καταστεί ως η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να ελέγξει μονομερώς τις εφαρμογές σε μια συσκευή».

«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα βιώσιμο ή καλό μέρος για να είναι κανείς», πρόσθεσε ο CEO της Meta.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εναντίον της Apple τοποθετήθηκε και ο CEO του Spotify, Ντάνιελ Εκ, ο οποίος την κατηγόρησε ότι «παρέχει στον εαυτό της κάθε πλεονέκτημα ενώ ταυτόχρονα καταπνίγει την καινοτομία και βλάπτει τους καταναλωτές».

Μάλιστα, ο Ντάνιελ Εκ δεν δίστασε να ζητήσει από το Κογκρέσο να ψηφίσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία και πρόσθεσε: «Πόσο ακόμη θα κοιτάμε από μακριά αυτήν την απειλή για το μέλλον του διαδικτύου; Πόσοι ακόμη καταναλωτές θα στερηθούν την επιλογή; Έχει γίνει πολλή κουβέντα. Η συζήτηση είναι χρήσιμη, αλλά χρειαζόμαστε δράση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις