Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άσχημα νέα για τους λάτρεις του iPhone

Η εταιρεία δεν θα κυκλοφορήσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς

Άσχημα νέα για τους λάτρεις των μικρότερων smartphones, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Apple να έχει ακυρώσει την ανάπτυξη του iPhone SE τέταρτης γενιάς, το οποίο επρόκειτο να βγει στην αγορά το 2024.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo η Apple ενημέρωσε τους προμηθευτές ότι έχει ακυρώσει τα σχέδιά της για την κυκλοφορία ενός νέου iPhone SE. Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο μέσο Medium ο αναλυτής ανέφερε ότι το αρχικό πλάνο της Apple ήταν να παρουσιάσει το πρώτο αποκλειστικά δικό της εσωτερικό τσιπ 5G στο iPhone SE τέταρτης γενιάς. Βασικός της στόχος ήταν να χρησιμοποιήσει το iPhone SE για να δοκιμάσει το modem της και αν δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, έπειτα να το χρησιμοποιήσει ευρέως σε όλα τα iPhone 16 μοντέλα και τις υπόλοιπες συσκευές της. Ωστόσο, τα σχέδια της εταιρείας «ναυάγησαν».

Κατά τον Ming-Chi Kuo το πιο πιθανό είναι η Apple να συνεχίσει να βασίζεται στην Qualcomm για τα τσιπ 5G το 2024, κάτι που συμπεριλαμβάνει και τη σειρά iPhone 16.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Apple προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τις υπόλοιπες εταιρίες που παράγουν chips, δημιουργώντας τους δικούς της επεξεργαστές. Για τον λόγο αυτό ο τεχνολογικός κολοσσός εργάζεται πάνω στη δημιουργία του δικό του chip δικτύωσης, για να μην έχει πλέον ανάγκη την Qualcomm, με την οποία έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις