Η TicTac.gr είναι η πρώτη εταιρεία ανάκτησης δεδομένων που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, πίσω στο 2001. Από το 2011 αποτελεί μέρος της εταιρείας Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης (texnikoi.com) που έχουν δημιουργήσει οι Παναγιώτης Πιέρρος και Μιχάλης Μίγγος, καθώς την εξαγόρασαν και προσέθεσαν νέες υπηρεσίες για τον κλάδο του IT, όπως Computer Forensics, Data Destruction και Security Consultation.
Η ανάκτηση δεδομένων που είτε χάθηκαν κατά λάθος είτε καταστράφηκαν επίτηδες είναι ένας αρκετά διαδεδομένος τομέας στο IT, καθώς πέραν από τις εξειδικευμένες λύσεις, υπάρχουν ακόμη και δωρεάν λογισμικά για προσωπικούς χρήστες. Ωστόσο, η εξειδίκευση και οι τεχνικές που χρησιμοποιεί η TicTac την έχουν κατατάξει στις τρεις καλύτερες εταιρείες αυτού του χώρου στην Ευρώπη.
Οι χρήσεις, μάλιστα, των υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων δεν έχουν εφαρμογές μόνο σε πολύτιμα εταιρικά δεδομένα, αλλά και στην αντιμετώπιση του εγκλήματος μέσω «ιχνών» σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Computer Forensics). Ο Παναγιώτης Πιέρρος εξιστορεί στο Startupper.gr περιπτώσεις στις οποίες οι υπηρεσίες της εταιρείας χρησιμοποιήθηκαν για την εξιχνίαση και την καταπολέμηση φαινομένων παιδικής πορνογραφίας, ενδοοικογενειακής βίας και οικονομικών απατών.
Αντίστοιχα με τις υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων, η TicTac προσφέρει και υπηρεσίες διαγραφής δεδομένων είτε σε εταιρικούς είτε σε ιδιώτες πελάτες. Σε μία εποχή όπου η αγοραπωλησίες smartphones – οι συσκευές που πλέον όλοι οι χρήστες συνηθίζουν να αποθηκεύουν ακόμα και τις πιο ιδιωτικές του στιγμές – και τα φαινόμενα διαρροής δεδομένων παίρνουν σημαντικές διαστάσεις, οι επικεφαλής της TicTac τονίζουν ότι κάθε χρήστης οφείλει να είναι προσεκτικός με τις συσκευές του και να φροντίζει πάντοτε να διαγράφει με ασφάλεια τα δεδομένα που έχει αποθηκεύσει σε αυτές πριν τις μεταβιβάσει ή σταματήσει να τις χρησιμοποιεί. Η διαγραφή των αρχείων μέσω του λειτουργικού συστήματος των κινητών ή λογισμικών που αναπτύσσονται για αυτή την εργασία συνήθως δεν είναι αρκετά, τονίζουν.
Ο Παναγιώτης Πιέρρος ξεκίνησε, όπως περιγράφει στο Startupper.gr, τη δραστηριότητά του στον επιχειρηματικό χώρο το 2006 με περιορισμένους αρχικά πόρους, δημιουργώντας την CIS ΑΕ ένα από τα πρώτα contact centers στη χώρα. Ξεκινώντας και αυτό ως startup, σήμερα προσφέρει help desk υποστήριξη σε εταιρικούς πελάτες σε 24ωρη βάση, με τη διαφορά ότι η υποστήριξη αυτή δεν πραγματοποιείται στο φυσικό χώρο του πελάτη, αλλά απομακρυσμένα και μέσω διαδικτύου!

Η Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης ξεκίνησε το 2009 δημιουργώντας γραφεία στον Πειραιά, ενώ από το 2011 ξεκίνησε να δημιουργεί ένα «μπουκέτο» από υπηρεσίες με την προσθήκη της TicTac. Την ίδια χρονιά o αδελφός του Σταμάτης Πιέρρος εγκατέλειψε τη θέση του καθηγητή Μαθηματικών στο ΑΤΕΙ Πειραιά και συνέπραξε με τον Παναγιώτη για να αναλάβει την επιχειρηματική ανάπτυξη. Η δεύτερη εξαγορά του Παναγιώτη Πιέρρου ήλθε το 2013 με την υπηρεσία Mycallcenter.gr, η οποία ιδρύθηκε το 2007 και σήμερα, απασχολώντας μόνιμα πάνω από 50 άτομα, προσφέρει προηγμένες λύσεις τηλεγραμματείας και virtual office για μικρές και μεγαλύτερες εταιρείες, ένας τομέας που όπως αναφέρουν οι Π. και Στ. Πιέρρος είναι σήμερα στην Ελλάδα αρκετά ανοδικός, με τη συνεχή δημιουργία νέων μικρομεσαίων και startup εταιρειών.
Συνήθως αυτού του μεγέθους οι εταιρείες δεν διαθέτουν τους απαιτούμενους πόρους για να δημιουργήσουν εξειδικευμένο τμήμα υποδοχής και εξυπηρέτησης συνεργατών και πελατών από το εσωτερικό και το εξωτερικό και επιλέγουν λύσεις όπως αυτές που προσφέρει η Mycallcenter.
Σήμερα, το δίκτυο υπηρεσιών της Δίκτυο Τεχνικής Υποστήριξης περιλαμβάνει επίσης τις υπηρεσίες Medicalab.gr και PCmages.com, οι οποίες απασχολούν 24 εργαζομένους σε εργαστήρια έκτασης 200 τμ. για επισκευές και επιδιορθώσεις μηχανημάτων, ενώ συνεργάζεται με άλλους 155 ανεξάρτητους τεχνικούς σε όλη την Ελλάδα. Η MedicaLab προσφέρει υπηρεσίες επιδιόρθωσης σε ιατρικό εξοπλισμό και υποστήριξη για οργανισμούς στο χώρο της υγείας, ενώ η PCMages προσφέρει υπηρεσίες απομακρυσμένης υποστήριξης, ενώ είναι η πρώτη υπηρεσία στην Νότια Ευρώπη που μπορεί να εξυπηρετήσει online και άμεσα πολλαπλούς πελάτες.
Μέσα από αυτές τις υπηρεσίες, στο πελατολόγιο της εταιρείας έχουν ενταχθεί κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές corporates όπως Μαρινόπουλος, Media Markt, Wind, PwC, BP, Toshiba, Coca-Cola Τρία Έψιλον, J&P Άβαξ, Siemens, Aegean Airlines, Vodafone, Alpha Bank, Dell και άλλες.
Όπως αναφέρουν στο Startupper.gr οι Π. και Στ. Πιέρρος συνολικά οι εταιρείες που διαχειρίζονται εξυπηρετούν πάνω από 12.000 πελάτες και συνεχίζουν να αναπτύσσονται, με μηδενικό μάλιστα δανεισμό, ενώ μέσα στο 2016 υπάρχουν και σχέδια για επέκταση των δραστηριοτήτων και στο εξωτερικό. «Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε ακόμη εδώ, μετά την αλλαγή του επιχειρηματικού πλάνου μας και τα λάθη που βεβαίως κάναμε», είναι το μήνυμα των επικεφαλής της εταιρείας.
Αυτές οι προσπάθειες δείχνουν ότι ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης οι startups μπορούν να τα καταφέρουν. Γιατί τις διέπει η καινοτομία και η όρεξη για δουλειά. “Καμία οικονομική κρίση δεν μπορεί να σε σταματήσει. Απλά για να πετύχουμε στις επιχειρήσεις πρέπει να βρισκόμαστε στον χώρο των επιχειρήσεων. Πρέπει να δουλεύουμε“, τονίζει ο Παναγιώτης Πιέρρος.