Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Renault ξεκινά να δοκιμάζει δημόσια τα αυτόνομα “ταξί” της

Η Renault ξεκίνησε τη δημόσια δοκιμή της on-demand υπηρεσίας αυτόνομων “ταξί” της σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε χθες (14/10).

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία δύο αυτόνομα οχήματα κοινής χρήσης (Renault Zoe Cab) στο campus Paris-Saclay στη Γαλλία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από περίπου 100 άτομα, μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.

Οι επιβάτες θα μπορούν να “καλέσουν” τα αυτοκίνητα – τα οποία θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους- τη στιγμή που τα χρειάζονται ή να κάνουν “κράτηση” για μία συγκεκριμένη ώρα μέσω μιας mobile εφαρμογής που δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Τα οχήματα θα μπορούν να σταματούν, επίσης, κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής τους για να παραλάβουν κάποιον άλλο επιβάτη.

Η Renault δήλωσε ότι ο πιλότος θα της επιτρέψει να «δοκιμάσει τις τεχνικές πτυχές» της υπηρεσίας και η ανατροφοδότηση από τους επιβάτες θα της δώσουν την ευκαιρία να εντοπίσει τυχόν προσαρμογές που πρέπει να γίνουν τόσο στην υπηρεσία, όσο και στην εφαρμογή και τα αυτοκίνητα.

Παρόμοιο πιλοτικό πρόγραμμα διεξήγαγε το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια και η Waymo, η οποία μέσα σε ένα μήνα μετέφερε 6,299 επιβάτες με τα αυτόνομα βαν της. Συνολικά, η εταιρεία ολοκλήρωσε 4.678 επιβατικές διαδρομές τον Ιούλιο – και άλλα 12 ταξίδια για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πρόκειται για έναν σημαντικό αριθμό, που ισοδυναμεί με 156 διαδρομές κάθε μέρα, και ενδεχομένως δείχνει τη ζήτηση που μπορεί να υπάρξει για αυτόνομα εμπορικά οχήματα αλλά και το πώς τέτοιες υπηρεσίες μπορούν να αλλάξουν τις πόλεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις