Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κώστας Καρολεμέας: «Χρηματοδότηση – γέφυρα – τα κεφάλαια από το IQbility»

Ως χρηματοδότηση – «γέφυρα» χαρακτήρισε την επένδυση των 40.000 ευρώ στην Allcancode Inc., στην οποία συμμετείχε η IQbility και άλλοι angel investors, σε συνέντευξη του στο Startupper, ο Κώστας Καρολεμέας, διευθύνων σύμβουλος και ένας από του ιδρυτές της startup εταιρείας.

IQbility: Επενδύει στο εκπαιδευτικό σύστημα Allcancode 

«Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναζήτησης άντλησης  μιας σημαντικά μεγαλύτερης χρηματοδότησης, η οποία θα μας βοηθήσει αφενός μεν να ολοκληρώσουμε την διαδικασία ανάπτυξης του προϊόντος, το οποίο βρίσκεται στην δεύτερη φάση του και αφετέρου δε να στηρίξουμε τη διεθνή μας επέκταση. Ωστόσο, η ευρύτερη διαδικασία της άντλησης νέων κεφαλαίων απαιτεί χρόνο και για αυτό συναινέσαμε στην προσφορά της IQbility και των λοιπών angel επενδυτών», αναφέρει ο Κώστας Καρολεμέας στην κάμερα του Startupper.gr

«Άνοιξε» πόρτα με το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ

Το προσεχές χρονικό διάστημα, στελέχη της Allcancode Inc. θα βρεθούν στις ΗΠΑ, καθώς η startup επελέγη από τον Οργανισμό SETDA.org μαζί με άλλες 8 startups, απ’ ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής πρώτης γνωριμίας με το εκεί δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Μάλιστα, θα τους προσφερθεί πλήρη υποστήριξη και πρόσβαση στο δίκτυο των δημόσιων σχολείων, μαθαίνοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες τους και κατ’ επέκταση το πως θα προσεγγίσουν την αμερικανική αγορά.

«Κατ’ αρχήν, πρόκειται για μια αρκούντως τιμητική πρόσκληση η οποία μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικής σημασίας στην προσπάθειά μας να διεισδύσουμε στην εκεί τεράστια αγορά. Μπορεί δε, να αποτελέσει το… διαβατήριο για την επιτυχία, καθώς οι ΗΠΑ μαζί με μια σειρά από μεγάλες χώρες της Ευρώπης αποτελούν τις αγορές-στόχους μας. Δυστυχώς, η Ελλάδα αποτελεί μια μικρή σε μέγεθος αγορά, η οποία δεν μπορεί να στηρίξει πλήρως μια τέτοια διευρυμένη προσπάθεια», τόνισε ο κ. Καρολεμέας.

Πλήρης εφαρμογή το φθινόπωρο

Υπενθυμίζεται πως η Allcancode Inc., που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2014, αναπτύσσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα βασισμένο σε ηλεκτρονικό παιχνίδι περιπέτειας, με το οποίο παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών μαθαίνουν να προγραμματίζουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού, ήδη διαθέσιμο για browsers και tablet, βασίζεται σε μια αυθεντική ιστορία περιπέτειας, ενώ έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες και αριθμεί κάτι παραπάνω από 100.000 χρήστες. Στόχος της εταιρείας είναι το προσεχές φθινόπωρο να διατίθεται το πλήρες εκπαιδευτικό σύστημα.

Ιδρυτές της Allcancode Inc. είναι οι Κώστας Καρολεμέας, Σπύρος Αλβέρτης, Βαγγέλης Μπαγιαρτάκης, Δημήτρης Καρατζαφέρης, Έρση Σπαθοπούλου, Κώστας Χαραλάς και Θάνος Παπαδέλης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις