Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα ψηφιακή εποχή Huawei

Σειρά συνεργασιών με Ευρωπαίους συνεργάτες προκειμένου να για αναπτύξουν από κοινού ένα “οικοσυστήμα” που θα επιταχύνει τους ρυθμούς της ψηφιοποίησης, συνήψε η Huawei. Αυτό ανακοίνωσε στο περιθώριο της 3ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Καινοτομίας της Huawei που έλαβε χώρα πρόσφατα στο Μόναχο της Γερμανίας, ο William Xu, Chief Strategy Marketing Officer της εταιρείας.

Στο μεταξύ, στην εν λόγω εκδήλωση συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη του κλαδικού οικοσυστήματος στην Ευρώπη, το Industry 4.0, τις “έξυπνες” πόλεις, τη φορητή τεχνολογία και το Internet of Things (IoT). Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε και η έναρξη στρατηγικής συνεργασίας της Huawei με τη Vodafone, προκειμένου να εξερευνήσουν την διεθνή αγορά επιχειρήσεων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Η εν λόγω συνέργεια προβλέπει την κοινή ανάπτυξη λύσεων για νέα προϊόντα, εσωτερική κάλυψη δικτύου, machine-to-machine module design, ασφαλείς πόλεις, IoT και cloud data centers.

Τέλος, από το 2006, η Huawei έχει ιδρύσει 19 κέντρα καινοτομίας από κοινού με Ευρωπαϊκούς παρόχους, όπως λ.χ. η Deutsche Telekom, η British Telecom και η Vodafone, για την έρευνα μελλοντικών δικτύων και νέων υπηρεσιών όπως είναι η βελτίωση της εμπειρίας χρήσης. Επιπλέον, συνεργάζεται με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Audi, για την προώθηση εφαρμογών για το Internet of Vehicles. Επιπρόσθετα, έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για το Industry 4.0 με την Fraunhofer Gesellschaft, οργάνωση εφαρμοσμένης έρευνας με έδρα την Γερμανία,  και συνεργάζεται με την SAP για το λανσάρισμα λύσεων IoT και Industry 4.0 στους κλάδους μεταφορών, πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και κατασκευών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις