Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Αλέξης Τσίπρας στρώνει «κόκκινο χαλί» στο Ισραήλ για τα startups

Μπορεί η λέξη «startup» να μην ακούστηκε ούτε μία φορά στην κοινή συνέντευξη τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού και του ομολόγου του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ, όμως και οι δύο πλευρές δούλεψαν ιδιαίτερα στο πεδίο αυτό, στο περιθώριο της παρουσίας της ελληνικής αποστολής στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Startupper η πλευρά του Ισραήλ εξέφρασε το ισχυρό ενδιαφέρον της, για όσα συμβαίνουν στο οικοσύστημα της ελληνικής startup σκηνής, μεταφέροντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον των ισχυρών «παικτών» της αντίστοιχης σκηνής στο Ισραήλ προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται να μεταδώσουν στην Ελλάδα και στους Έλληνες startupper την πλούσια ούτως η άλλως τεχνογνωσία που διαθέτουν στα startups. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Τελ Αβίβ θεωρείται, σε παγκόσμιο επίπεδο, το ισχυρότερο «hub» μετά την Silicon Valley.

Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις

Βεβαίως ακούγοντας κάποιος προσεκτικά τις δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών θα διαπιστώσει ότι η λέξη ή καλύτερη η έννοια των startups και ότι αυτά πρεσβεύουν «κρύβονταν» πολύ καλά πίσω από την αναφορά και των δύο στην έρευνα και την τεχνολογία.

«Να ανοίξουμε τη συζήτηση σε κρίσιμους τομείς όπως στην οικονομία, την ενέργεια, την έρευνα και την τεχνολογία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας αταπατώντας σε σχετική αναφορά του Μπενιαμίν Νετανιάχου που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε με την σειρά του δηλώσει: «οι συζητήσεις μας ήταν πολύ βαθιές και πολύ παραγωγικές, όπως άλλωστε ελπίζουμε να είναι η συνεργασία που θα έχουμε στην έρευνα, στην τεχνολογία, στην ενέργεια, στον πολιτισμό, στην ανταλλαγή των νεολαιών μας ανάμεσα στις δύο χώρες και το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε τη δημόσια ασφάλεια και να πατάξουμε την τρομοκρατία».

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν κύκλοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, στο επόμενο διάστημα Ελλάδα και Ισραήλ θα κάνουν ουσιαστικά βήματα για την ενίσχυση της συνεργασία τους στο οικοσύστημα των startups εταιρειών, με την Ελλάδα, όπως αναφέρουν σχετικά, να έχει πολλαπλά οφέλη από την εμπλοκή του Ισραήλ στην ελληνική startup σκηνή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις