Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου: «Η blueground αλλάζει τον τρόπο αξιοποίησης των οικιστικών ακινήτων»

Για την ίδρυση και το σκοπό της blueground μιλάει στο Startupper.gr ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Founder και CEO του startup που συστάθηκε το 2013 και ασχολείται με τη μετατροπή οικιστικών ακινήτων σε πλήρως αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα.

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου αναφέρεται στα μέχρι τώρα βήματα και στις συνεργασίες της εταιρείας, καθώς επίσης και τις εξελίξεις και προοπτικές στον χώρο του τουρισμού. Εξηγεί τη συμβολή της τεχνολογίας στη λειτουργία της επιχείρησης, και τα στάδια μέσα από τα οποία η blueground ενσωματώνει την τεχνολογία ώστε να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου _
O Founder και CEO του blueground, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου.

Επισημαίνει ακόμα τη συμβολή της τεχνολογίας στη βελτίωση της τιμολόγησης των επισκεπτών, αλλά και στην συνεχή ενημέρωση των ιδιοκτητών για τη δραστηριότητα στο ακίνητο που έχουν παραχωρήσει προς εκμετάλλευση στην εταιρεία.

Επίσης αναλύει τον τρόπο που η εταιρεία προωθεί τις δραστηριότητές της, επιδιώκοντας να καλύψει το «κενό» που υπάρχει στην σχετική αγορά, αλλά και για να συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Αλέξανδρου Χατζηελευθερίου και στο κανάλι του Startupper.gr στο YouTube

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου αναφέρεται επίσης σε ορισμένα «κενά» του νομοθετικού πλαισίου στον τομέα δραστηριοποίησης της blueground, καθώς και στις αλλαγές που ενδεχομένως να έρθουν και οι οποίες θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της. Κάνει λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η blueground ως μια νεοφυής τουριστική επιχείρηση. Επιπλέον μιλάει για τις επαφές της εταιρείας με μεγάλες διεθνείς τουριστικές ιστοσελίδες για την διαφήμιση των καταλυμάτων της καθώς και για τα επόμενα βήματα επέκτασης της blueground στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τουρκία.

Συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της blueground

Τέλος, ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου αναφέρεται στη χρηματοδότηση που έλαβε πριν από λίγο καιρό το startup από τον angel investor, Απόστολο Αποστολάκη και την Εθνική Τράπεζα (στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Seeds) και την συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της blueground.

Κλείνοντας επισημαίνει την εμπειρία που αποκόμισε από την επαφή του με τους επενδυτές, ενώ μιλά και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εταιρείας που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις