Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Να γιατί οι Startups δεν θα μπουν στο Χ.Α.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν πέντε δυναμικές ελληνικές εταιρείες με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων δύο Startups.

Οι ερωτήσεις από το ακροατήριο με τον ένα ή άλλο τρόπο περιέγραφαν την κρυφή επιθυμία του οικοσυστήματος του Χ.Α. αλλά και του ίδιου του ιδρύματος να προσελκύσουν Startup εταιρείες για να κάνουν τη πρώτη τους IPO. Οι μεγαλύτερες εταιρείες, με την έννοια ότι έχουν ξεπεράσει τον χαρακτήρα μιας Startup, GAEAΕΖΑΕΨΑ ανέφεραν ξεκάθαρα ότι δεν είναι μέσα στα άμεσα πλάνα τους να μπουν στη ελληνικό χρηματιστήριο χωρίς να αναφέρουν το λόγο. Προφανώς γιατί και οι πωλήσεις τους πάνε καλά αλλά και το ΧA δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη καλύτερη περίοδό του.

Οι GAEA, EΨΑ, EΖΑ, Taxibeat και Incelligent στο Χ.Α.

Η Incelligent βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα και η διαδικασία εισόδου στο χρηματιστήριο μπορεί να φαντάζει μακρινή και πολύπλοκη αλλά η TaxiBeat, μια ελληνική Scaleup με παρουσία στο εξωτερικό η οποία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης θα μπορούσε να ήταν μια καλή υποψήφια. Ο Νίκος Δρανδάκης, CEO της TaxiBeat, που συνηθίζει να λέει τα πράγματα με όνομά τους, έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση για το θέμα.

Ο λόγος που οι Startups δεν βλέπουν το χρηματιστήριο σαν μια καλή λύση χρηματοδότησης είναι γιατί τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια πέρα από τα χρήματα προσφέρουν πολύτιμη τεχνογνωσία στις Startups αλλά και έχουν μεγάλη εμπειρία στο να τις βοηθήσουν να κάνουν τα βήματα προς το Scaleup και την ανάπτυξη σε τοπικό και διεθνή επίπεδο.

Το Χ.Α. ξέρει πλέον πολύ καλά τι πρέπει να κάνει αν θέλει να εμπλουτίσει τον ηλεκτρονικό του πίνακα με Startups και Scaleups

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις