Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Η σημασία της παράδοσης του Μανιφέστο για τις Ελληνικές Startups στην κυβέρνηση”

Παραδόθηκε σήμερα, Παρασκευή, το ελληνικό Μανιφέστο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Startup Manifesto) στην κυβέρνηση, σε μία εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Orange Grove και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Το Greek Startup Manifesto είναι ένα σχέδιο δράσης που συνέταξαν Έλληνες ιδρυτές εταιρειών στο πρότυπο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού Μανιφέστο.

Στην εκδήλωση την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι θα παράσχει πολιτική υποστήριξη στο Μανιφέστο. Διαβάστε αναλυτικότερο ρεπορτάζ του EMEA.gr πατώντας εδώ.

Δείτε στο βίντεο δήλωση που παραχώρησε ο Κ. Μητσοτάκης αποκλειστικά για το EMEA.gr σχετικά με την παραλαβή του Μανιφέστο από την ελληνική κυβέρνηση

Το Μανιφέστο είναι ένα σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει 32 προτάσεις Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πληροφορικής και του διαδικτύου προς την ελληνική Διοίκηση.

Πρόκειται για προτάσεις για το πώς η Ελλάδα μπορεί να άρει τα εμπόδια στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις στη χώρα. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος του ευρωπαϊκού Μανιφέστου νεοφυών επιχειρήσεων, μιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από την Ομάδα στελεχών των ευρωπαϊκών νεοφυών επιχειρήσεων (StartUpEurope Leaders Club) τον Σεπτέμβριο του 2013, με στόχο να βοηθήσει την Ευρώπη να αξιοποιήσει τη δυναμική του δραστήριου κλάδου των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών. Μέχρι σήμερα, 80 επιχειρηματίες του κλάδου έχουν υπογράψει την ελληνική Διακήρυξη.

Δείτε δήλωση του Δημήτρη Δρακούλη, ιδρυτή της Telesto Technologies και μέλος της ομάδας του Greek Startup Manifesto, για την παράδοση του ελληνικού Μανιφέστο για τις Startups στην ελληνική κυβέρνηση

Οι προτάσεις καλύπτουν 5 τομείς:
– Φορολογία και κοινωνική ασφάλιση (π.χ. ένα απλοποιημένο φορολογικό πλαίσιο για τις νεοφυείς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που να μην αλλάζει κάθε χρόνο)
– Μείωση της γραφειοκρατίας (π.χ. όλες οι πληροφορίες για τη σύσταση και τη λειτουργία επιχειρήσεων να είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο)
– Επενδύσεις στις ψηφιακές υποδομές (π.χ. ενίσχυση της ευρυζωνικότητας, διευκόλυνση των επενδύσεων στη νεφοϋπολογιστική, βελτίωση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης)
– Πρόσβαση σε κεφάλαια (π.χ. σύσταση ταμείων για διευκόλυνση επενδύσεων επιχειρηματικών αγγέλων και κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου σε ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις πληροφορικής, μέτρα ενθάρρυνσης του επαναπατρισμού κεφαλαίων)
– Ενεργή προώθηση της επιχειρηματικότητας (π.χ. στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην πρόσβαση σε ξένες αγορές, σύνδεση πανεπιστημίων και νεοφυών επιχειρήσεων).

Δείτε δήλωση του Δημήτρη Τσίγκου, Προέδρου της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών και μέλους της ομάδας του Greek Startup Manifesto, για την παράδοση του ελληνικού Μανιφέστο για τις Startups στην ελληνική κυβέρνηση

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το Μανιφέστο και τις προτάσεις του και να το υπογράψετε (εφόσον θέλετε), πατώντας εδώ.

Δείτε δήλωση του Γιαν Βερστέιχ, Πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Αθήνα, η οποία μέσω του Orange Grove υποστηρίζει το Greek Startup Manifesto, για την παράδοση του ελληνικού Μανιφέστο για τις Startups στην ελληνική κυβέρνηση

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις