Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το “Exit” της Avocarott “γεμίζει” τα δημόσια ταμεία!

Το “Exit” της Avocarrot αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα νέα για την ελληνική Startup σκήνη, μια είδηση που το οικοσύστημα χρειαζόταν για να αναθαρρήσει και να εντοπίσει τα επόμενα “Success Stories” (βλέπε exit που έρχονται).

Το “deal” της Avocarrot εκτός από το χαμόγελα που “σκόρπισε” στους επενδυτές της Startup εταιρείας, μεταξύ των οποίων και το JEREMIE Fund Odyssey Venture Partners, που είδαν τις επενδύσεις τους να πολλαπλασιάζονται μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια, “σκορπά” χαμόγελα και στο ελληνικό δημόσιο, καθώς σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που θα καταβάλει η γερμανική Glispa για την εξαγορά της Startup εταιρείας θα κατατεθεί στο λογαριασμού του ελληνικού δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο είναι ο δικαιούχος των κεφαλαίων που έχει τοποθετήσει το EIF (European Investment Fund) στα τέσσερα ελληνικά JEREMIE Funds.

Εξαγορά της Avocarrot από την Γερμανική Glispa

Να που τελικά τα Startup δεν αποτελούν μια “καμένη” υπόθεση για την Ελλάδα, οι κυβερνήσεις της οποίας έχουν “γυρίσει” επιδεικτικά την πλάτη στη μικρή αυτή “επανάσταση” που λαμβάνει χώρα στο επιχειρείν της χώρας τα τελευταία χρόνια και που αν είχε “αγκαλιαστεί”, τα οφέλη θα μπορούσαν να ήταν πολλαπλάσια σε όλους τους τομείς όπως αυτός της ανεργίας αλλά και του “Brain Drain“.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν αξίζει να σημειωθεί πως στις προθέσεις της Glispa είναι να επενδύσει και άλλα κεφάλαια στην Ελλάδα ξεκινώντας από την άμεση δημιουργία 70 νέων θέσεων εργασίας στην Αθήνα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια η πλειοψηφία των οποίων θα αφορούν καθαρά τεχνολογικά επαγγέλματα πολλοί από τους οποίους δεν θα αναγκαστούν έτσι να φύγουν εκτός Ελλάδας!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις