Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο αυτόματος μεταφραστής Pilot συγκέντρωσε 3 εκατ. δολ σε Crowdfunding

Τον περασμένο Μάιο είχαμε γράψει για τη συσκευή αυτόματης μετάφρασης Pilot της Waverly Labs η οποία ετοιμαζόταν να βγει στη πλατφόρμα της IndieGoGo για αναζήτηση χρηματοδότησης μέσω προαγορών. Η συγκεκριμένη καμπάνια πήγε πολύ καλύτερα απ΄όσο αρχικά υπολόγιζε ο CEO της εταιρείας.

Η καμπάνια άρχισε τέλος Μαΐου και ζητούσε 75.000 δολάρια. Μέσα σε λίγες ώρες είχε φτάσει το 1 εκατομμύριο και έκλεισε στα 3 εκατομμύρια δολάρια, αφού πάνω από 13.000 άτομα προ-αγόρασαν τον αυτόματο μεταφραστή με τιμές που ξεκινούσαν από τα 199 δολάρια.

Ένας από τους λόγους αυτής της επιτυχίας ήταν και το video της παρουσίασης το οποίο ξεπέρασε τις 45 εκατομμύρια αναπαραγωγές αφού έγινε viral σε όλο τον κόσμο και δείχνει το κίνητρο για τον Andrew Ochoa, ιδρυτή της Waverly Labs,

Το Pilot βασίζεται σε μια εφαρμογή στα Smartphones η οποία οργανώνει το είδος της επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα αυτή σε συζητήσεις πολλών ατόμων ή ένας προς ένας ή το streaming μουσικής, ενώ ανεβάζει τις γλώσσες στο ακουστικό για χρήση offline.

Αρχικά το φορετό ακουστικό θα μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο Αγγλικά. Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά και θα ακολουθήσουν και άλλες γλώσσες μέχρι το τέλος του έτους.

Στο πλήρες πακέτο θα υπάρχουν δυο ακουστικά με τη συσκευή να χρησιμοποιεί Bluetooth για την επικοινωνία, ενσωματώνει επεξεργαστή ARM και DSP, μια και καταγράφει την ομιλία του πρώτου χρήστη μέσω του μικροφώνου. Μετά αυτή περνά στο Smartphone όπου γίνεται η αναγνώριση της φωνής, η μετάφραση και η σύνθεση της ομιλίας και ακολούθως στέλνεται στον δεύτερο χρήστη.
Περισσότερες πληροφορίες για γη συσκευή μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Startup έχει ήδη μετακομίσει σε ένα hub για hardware Startups στη Νέα Υόρκη και βρίσκεται σε φάση προ-παραγωγής του φορετού ακουστικού – μεταφραστή στην Κίνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις