Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Γκολ” από τα αποδυτήρια έφαγε η Ελλάδα στη Βαρκελώνη!

Για ακόμη μια χρονιά και ενώ ο βασικός πολιορκητικός κριός της ελληνικής αποστολής είναι και πάλι οι νεοφυείς επιχειρήσεις, αυτές εξάλλου “πλασάρουν” όλοι, η Ελλάδα είναι ουσιαστικά απούσα από την έκθεση – συνέδριο που γίνεται εδώ στη Βαρκελώνη, παράλληλα με το Mobile World Congress.

Ο λόγος φυσικά αφορά το 4YFN στο οποίο, εκτός από τη Γαλλία που είναι – για ακόμη μια χρονιά – σαν να παίζει το “γήπεδο” της συναντάς οργανωμένα περίπτερα χωρών όπως η Κορέα, αλλά και η Σρι Λάκνα.

Έτσι, η Ελλάδα, επιλέγει να “κατέβει”, χωρίς αφήγημα και χωρίς σχέδιο στο “μεγάλο” γήπεδο για να παίξει “μπάλα” με χώρες και οργανισμούς που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως οι αντίστοιχες Μπαρτσελόνα και Ρεάλ του MWC με τα γνωστά (δυστυχώς) αποτελέσματα.

Δυστυχώς το ίδιο – σχεδόν – κείμενο είχαμε γράψει και πέρυσι, με αφορμή το ίδιο γεγονός και όλοι – τότε – είχαν δεσμευθεί – πως φέτος θα έβλεπαν με ιδιαίτερη προσοχή το συνέδριο για τις Startup εταιρείες που λαμβάνει χώρα στη πρωτεύουσα της Καταλονίας παράλληλα με το MWC. Οι δεσμεύσεις – δυστυχώς – έμειναν στα χαρτιά και έτσι οι Έλληνες Startuppers έχασαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με οργανισμούς, αλλά και επενδυτές που στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συναντήσουν, όπως φυσικά και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού, καθώς τις προηγούμενες τρεις ημέρες οι “παίκτες” κλειδιά του της παγκόσμιας startup σκηνής βρίσκονταν στη Βαρκελώνη.

Πέρυσι πολλοί ήταν αυτοί που μας είχαν κρίνει αρνητικά – για το κείμενο του 2016 – και προφανώς ακόμη περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα κάνουν το ίδιο και εφέτος. Το ξέρουμε. Ωστόσο πριν όλοι αυτοί σηκώσουν τον “λίθο” καλό θα ήταν να σκεφθούν ποιος είναι ο δικός μας ο ρόλος, ως Μέσο, που από την αρχή έχει βρεθεί κοντά και έχει αγκαλιάσει την ελληνική startup σκηνή – όσο λίγοι – και ταυτόχρονα να ακούσουν τι έχουν να πουν και αυτούς που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή στη Βαρκελώνη την οποία από την πρώτη στιγμή, τόσο το STARTUPPERgr, όσο και το ΕΜΕΑgr, έχουν στηρίξει όσα λίγα Μέσα στην Ελλάδα.

Καλές οι μπύρες της Βαρκελώνης και τα τάπας φίλοι μου, αλλά εξίσου καλές μπύρες (όπως επίσης και εξαίσιους μεζέδες) έχουμε και της Ελλάδα και ως εκ τούτου μάλλον είναι υπερβολικό να ερχόμαστε στην άλλη άκρη της Μεσογείου μόνο για μπύρες!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις