Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκε το επετειακό 4ο 4YFN

Με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ολοκληρώθηκε το 4ο 4YFN (4 Years From Now), η εκδήλωση της παγκόσμιας επιχειρηματικής πλατφόρμας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις από το Mobile World Capital Barcelona.

Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, το φετινό 4YFN ήταν μακράν το πιο επιτυχημένο στην ιστορία του θεσμού αφού προσέλκυσε 19.123 επισκέπτες, αριθμός-ρεκόρ ο οποίος ξεπερνά μάλιστα την περυσινή εκδήλωση κατά 60%! Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη φήμη του “διεθνούς σημείου συνάντησης” αφού το 70% των επισκεπτών του προήλθε από χώρες εκτός Ισπανίας ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών, το ποσοστό των οποίων έφτασε το 37% -έναντι 30% το 2016.

To 4ο 4YFN ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού τη Δευτέρα οι διοργανωτές του ανακοίνωσαν τα πλάνα τους για επέκταση στις ΗΠΑ με το 4YFN San Francisco το οποίο και θα λάβει χώρα στην “καρδιά” του παγκόσμιου οικοσυστήματος των startups. Ο CEO του Mobile World Capital Barcelona, Aleix Valls, μάλιστα εξήρε “την ανάπτυξη του event στη Βαρκελώνη καθώς και τον μεγάλο αριθμό δράσεων του 4YFN όλα αυτά τα χρόνια χάρη στην παρουσία του σε πόλεις όπως η Σαγκάη, το Τελ Αβίβ και τώρα το Σαν Φρανσίσκο”.

Στο 4ο 4YFN που διοργανώθηκε από το Mobile World Capital Barcelona υπό την αιγίδα της GSMA και με αφορμή το Mobile World Congress, συμμετείχαν περισσότερα από 600 startups, μεγάλοι οργανισμοί και accelerators ενώ το “παρών” έδωσαν πάνω από 700 επενδυτές οι οποίοι μάλιστα είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στα “Founders & Investors” pitching sessions όπου 200 startups παρουσίασαν τις ιδέες τους αναζητώντας χρηματοδότηση.

Οι ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 4YFN έγιναν από γνωστά στελέχη μεγάλων εταιρειών, προεξεχόντων των Terry von Bibra (Alibaba), Michael Spiegelman (Netfix), Nicola Mendelsohn (Facebook) και Harper Reed (PayPal). Παράλληλα παρουσιάστηκε και το Impact Growth, ένα νέο πρόγραμμα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης με συνολικά funds 3,6€ εκατ. και στόχο την ανάδειξη των κορυφαίων ευρωπαϊκών startups.

Στις βραβεύσεις τώρα, το 4YFN ξεχώρισε τα WeFarm (Λονδίνο), hu:toma (Λονδίνο) και TheMotion (Μαδρίτη) τα οποία και πρώτευσαν στις κατηγορίες “Disrupted by Mobile”, “Internet of Things” και “Digital Media” αντίστοιχα. Το πρώτο είναι μία εφαρμογή που φέρνει σε επαφή αγρότες που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, κάνοντάς τους παράλληλα προτάσεις για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των εκτάσεών τους. Το δεύτερο είναι μία πλατφόρμα αγοραπωλησιών (marketplace) που ενθαρρύνει την εκμάθηση μέσω chatbots. Το τρίτο συνιστά μία πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρείες με ψηφιακά assets να δημιουργήσουν πολλαπλές διαφημίσεις με βίντεο για τα προϊόντα τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις