Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το “κρυφό όπλο” του νέου iPhone δεν είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, είναι η AR

H Apple ξέρει πολύ καλά ότι κάθε iPhone πρέπει να έχει τα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τον επεξεργαστή, τον επεξεργαστή γραφικών, τους αισθητήρες αλλά και το σασί. Το iPhone 8 και οι ενισχυμένες εκδόσεις του iPhone 7 είναι έτοιμες προς ανακοίνωση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, με την Apple να κρύβει ένα μεγάλο άσο στο μανίκι της.

Η Apple επίσης ξέρει ότι και πρέπει να δικαιολογήσει τις υψηλές τιμές των συσκευών της αλλά και να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό μια και αυτός βελτιώνεται επικίνδυνα προσφέροντας παρόμοιες συσκευές στη μισή τιμή του iPhone. Με τις εφαρμογές να είναι πάντα είναι σημεία διαφοροποίησης και μεγάλες πηγές εσόδων, και δεν αναφέρομαι μόνο στα Apps.

Έχουμε καιρό να δούμε κάτι νεωτεριστικό από την Apple και το iPhone και όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να το δούμε στο iPhone 8 και τα νέα μοντέλα του 7. H Apple κρατάει επτασφράγιστο μυστικό τα πάντα γύρω από την Εμπλουτισμένη Πραγματικότητα – Augmented Reality (AR), αφήνοντας αναγκαστικά να βγει προς τα έξω το ARKit, τη προγραμματιστική πλατφόρμα AR του iOS, αλλά και πάλι κρατώντας πολλές πληροφορίες από τους developers, οι οποίοι θα έχουν στα χέρια τους τις τελικές προδιαγραφές και τα εργαλεία μόλις γίνει η επίσημη ανακοίνωση του iPhone 8. Ενδεχομένως όμως τα μεγάλα ονόματα, όπως η Disney για παράδειγμα να έχουν καλύτερη υποστήριξη και να δούμε εντυπωσιακά παιχνίδια μαζί με την παρουσίαση του iPhone 8.

H Ενισχυμένη Πραγματικότητα ολοκληρώνει το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μας με τις ψηφιακές εφαρμογές, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο την πραγματικότητα μας και προσφέροντας πολλές χρήσιμες, χρηστικές και αναμένουμε και εντυπωσιακές εφαρμογές.

Μέχρι σήμερα η AR είναι κατακερματισμένη, με την κάθε προσπάθεια να ειδικεύεται σε ένα θέμα: τα παιχνίδια, ή τους οδηγούς πόλεις για παράδειγμα. Ξέρουμε ότι η Apple θα προσφέρει το καλύτερο hardware και τη καλύτερη πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών AR σε χιλιάδες developers κάτι που μπορεί να μας δώσει πολλές εντυπωσιακές εφαρμογές.

Το iPhone 8 πέρα από πανίσχυρο hardware, και ειδικά επεξεργαστή 3D, θα έχει και νέους αισθητήρες 3D οι οποίοι όπως φημολογείται είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό. Αυτοί θα καταγράφουν τον κόσμο τριγύρω μας και θα τον ενσωματώνουν στις διάφορες εφαρμογές: από αναγνώριση προσώπου, μέχρι αναγνώριση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και αντικειμένων.

Η επαφή μας με το κόσμο της AR θα γίνεται μέσω της οθόνης του Smartphone, μέχρι η τεχνολογία να επιτρέψει την μεταφορά της σε γυαλιά όπου είναι και ο φυσικός της χώρος. Apple, Google, Deutsche Telekom και άλλοι αναπτύσσουν τεχνολογίες AR σε γυαλιά που δεν θα διαφέρουν από αυτά που φοράμε σήμερα.

Η Apple θέλει να εντυπωσιάσει το κοινό για να καταφέρει να περάσει και η υπερβολική τιμή του iPhone 8, δεν γνωρίζω αν οι εφαρμογές AR θα αξίζουν από μόνες τους την αγορά iPhone 8, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι με την εμφάνισή του η AR θα γίνει «μαζική» μια και θα ακολουθήσουν και υπόλοιποι κατασκευαστές και αυτό λόγω της Apple…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις